gouran Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2015 Witam, mam problem ze 100mb partycją systemową, chcę ją przenieść z 1 dysku na inny ale nie mam pojęcia jak. Blokuje mi ona 3TB dysk przez co nie mogę go zformatować żeby używać więcej niż 2TB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2015 Jak jest częścią systemu to nie możesz przenosić. Ale jeśli chcesz system stawiać od nowa na partycji GPT to usuń najpierw wszystkie partycje pod instalatorem systemu. Nie powinno byc z tym żadnego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gouran Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2015 Chodzi mi o tą partycję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2015 Instalując system nie odłączyłeś pozostałych dysków? Podstawowy błąd. Przez ten błąd sektor rozruchowy jest na tym dysku z którego chcesz usunąć partycje. Musisz zacząć od przeniesienia/utworzenia sektora (mbr) na właściwym dysku fizycznym. Wyłączasz komputer i odłączasz wszystkie zbędne dyski poza systemowym. Uruchamiasz instalator systemu i poprzez F8 wchodzisz w konsolę odzyskiwania. Szczegóły jak odzyskać mbr wygooglasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...