Gonzo91 Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2015 WItam jak w temacie,co ile najlepiej wymienić pastę? Zestaw złożyłem ponad miesiąc temu i na procku nałożona jest pasta Arctic-MX2. Gdzieś czytałem,że można np co roku a innym forum by po prostu sprawdzać temperatury np na procesorze. Jeśli temperatury są w porządku to z pastą jest ok nie trzeba się tykać. Ile mniej więcej czasu dobra pasta trzyma swoje właściwości termoprzewodzące? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2015 Ile mniej więcej czasu dobra pasta trzyma swoje właściwości termoprzewodzące? Do momentu zdjęcia radiatora. 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
introvert Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2015 MX-2 według producenta wytrzyma 8 lat. Dlatego mam ją na procku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2015 Ja od zawsze wymieniałem wraz z procesorem lub nowym chłodzeniem. Nawet co 3 lata i nie miałem kosmicznych temperatur. Jak już to przez zakurzenie wentylatora jak nie wyczyściłem przez jakiś czas. Monitoruj temperatury. Dbaj o porządek w budzie i będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 ja pamiętam jak ściągałem po kilku latach to tak sie zassało, że myślałem że z całą czapką zejdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Athlona II X3 po 5 latach(albo 4?) wyrwałem z socketu jak ściągałem radiator ;-) na szczęście nic się nie uszkodziło, ale nauczka na przyszłość jest ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2016 Nigdy nie miałem takiej sytuacji. Nie wiem co Wy za past używacie. Radiator zjęty po 3 latach z MX-2 na i5 2500K. Zeszło bez jakiekolwiek oporu. Pasta była dalej podobnej konsystencji co na początku. Nawet jak ją ścierałem przed sprzedażą procesora z płyta i pamięciami. Serio zadziwiają mnie te wpisy.. No ale wierze na słowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2016 Sandy jest trzymany przez klapę, więc go nie wyjmiesz. Za to procki z nóżkami wyciągnąć to nie problem.Też mi się kiedyś udało wyrwać Venice z s939. Choć nie przebiję faceta, którzy urwał w Athlonie XP sam rdzeń z PCB. :P 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2016 Wyjąć AMD razem z boxowym chłodzeniem na boxowej paście to się często zdarzało. Sam dwa razy w kompach znajomych tego dokonałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2016 Mnie się skleił po użyciu AS5, więc i boxowa pasta nie jest tu konieczna. System blokowania procka w gnieździe nie był po prostu zbyt mocny i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Schädling Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2016 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwd Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2018 10 lat temu składałem pc i na cpu nałożyłem noctua nt-h1. Trzeba ją wymienić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...