wajdzik Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 Witam, Mam problem z drukarką MP550. Drukuję na niej koperty(już od paru lat) i mam problem, mianowicie tak jak widać na zamieszczonym zdjęćciu każdą kopertę z nadrukiem zabarwia mi drukarka. Przeczyściłem osobiście różne elementy w tej drukarce oraz uruchomiłem różne opcje w właściwościach takie jak: czyszczenie, czyszczenie rolek lub sprawdzanie dysz. Niestety żadna z tych rzeczy nie pomogła. Czy ktoś miał podobne problemy lub zna rozwiązanie? Drukuje koperty C5, na zwykłych kartkach A4 nie ma tego problemu. Będę ogromnie wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2015 Masz "nagar" pod głowicą. Lub po prostu badziewnej jakosci koperty które się falują ( co widać na zdjęciu -- mogły być lekko zawilgocone )i byc moze tym "brzuchem" dotyka głowicy.. Nie napisałeś czy to wzdłuż wydruku czy w poprzek ( dolna czy górna strona koperty ) Jak w wzdłuż to masz na trasie karetki pod nią gąbkę pochłaniająca tusz gdy głowica wyjdzie poza obszar kartki... sprawdz ten cały tor + czyszczenie plastiku .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...