modoc Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 Witam poszukuję rozwiązania najbardziej skutecznego. Mam w domu netgear wnr3500l na tomato 1.28. Kabli niestety nie mogę już ciągnąć a potrzebuję zrobić mostek do drugiej sieci w drugim mieszkaniu, też moje tylko po drugiej stronie korytarza. Czyli od mojego netgeara potrzebuje zrobić tak by w drugim mieszkaniu korzystać z internetu z automatycznym wznawianiem połączenia jak np. Wyłącze router bo wychodzę. Jak byście to widzieli. Drugi router będzie ukryty w szafie i od niego jeden kabel do komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2015 Zastosuj AP w 2 mieszkaniu i podłącz pod router. Tylko pamiętaj o różnej adresacji bo banglać nie będzie : 1 router 192.168.0.1 2 router 192.168.1.1 ETC... DHCP w 2 routerze zostaw załączone niech bierze adres dla WAN z 1 routera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...