Folxs Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 Witam, mam taki problem - włączyłem komputer "normalnie" ale system dziwnie mi się załadował jakieś błędy powyskakiwały, więc uznałem że zrobię restart i wtedy komputer już się nie uruchomił. Jak chcę go włączyć to wciskam guzik i wentylatory na przemian kręcą się i przestają kręcą i przestają w interwałąch czasowych około 5 sekund - i to tak długo aż nie wypnę od sieci zasilacza. Podmieniłem zasilacz, więc to nie jest jego wina. Podmieniłem ram - też nie to. Wydaje mi się że to może być płyta główna - czy winne mogą być stabilizatory na płycie? Czy szukać czegoś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2015 Po pierwsze zresetuj BIOS i to prawdopodobnie załatwi sprawę. Odłącz komputer od prądu, znajdź zworkę resetującą BIOS, przestaw ją na kilkanaście sekund, po czym wróć do pierwotnego ustawienia zworki i spróbuj włączyć komputer. Włączanie i wyłącznie wentylatorów jest spowodowane tym, ze komputer próbuje się uruchomić, ale nie przechodzi testu POST i się restartuje. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Folxs Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Zapomniałem napisać, że to robiłem - nie pomogło. Chyba bios się wysypał całkowicie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 W takim razie spróbuj jeszcze odłączyć wszystkie zbędne rzeczy od zasilacza i płyty głównej. Zostaw tylko procesor, płytę, RAM. Jeśli płyta zacznie piszczeć, że brak jest karty graficznej. to znaczy, że reszta teoretycznie działa. Wtedy podepnij kartę i zobacz czy ruszy. Jeśli tak, to podepnij napęd optyczny i tak aż podłączysz wszystkie elementy. Kiedyś miałem podobne problemy i okazało się, że stacja dyskietek robiła zwarcia i komp nie chciał wstać. Dobrze byłoby jeszcze jakbyś napisał jaki masz sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...