killua Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Hej, jaką pompkę wodną byście polecali. Tylko i wyłącznie taka z załączonym rezerwoirem. Cena w zasadzie dowolna choć wiadomo że nikt kasy wyrzucać nie lubi. Do chłodzenia jest cpu 6700skylake podkręcony i przypuszczalnie podłącze jakieśgoś gtx 980ti np evga hydro, albo zotaca arctic storm. inne elementy które już mam buda: CORSAIR OBSIDIAN ,chłodnica WC BLACK ICE 360+120+ 3 coolery enermax twister pressure. Najważniejsza dla mnie jest cisza, buczenie i inne dźwięki mnie strasznie irytują a buda stoi ok 1m od uszu. Obecnie mam pompke Koolance i długo (4l ) działała ok, ale coś zaczęła głośno chodzić. Buda duża, do schłodzenia niewiele więc i pewnie moc pompki nie musi być za duża, (choć w sumie chłodnice grube więc jakiś przepławy być musi) Edytowane 24 Października 2015 przez killua Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2015 Tanio i w miarę cicho, EK DCP 2.2 i skręcasz ją na 5-7v, zależnie od egzemplarza mają różne napięcia startowe. Im mocniejsza pompa, tym trudniej wyciszyć. Dla mnie pompy typu laing ddc były głośne, a miałem kilka. Ek jest też tańsza, chodzi mi o wersje z rezerwuarem. Układ pociągnie spokojnie, u mnie dawała radę z chłodnicą 560 stojącą pionowo, 10m węza i różnicą poziomów 1,5m. Druga opcja to taki magicool, ponoć cichy: http://www.angela.pl/p11064,magicool-dc-12v-pump-mc-dcp450.html Prosta zasada, słabsze pompki = cichsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...