bpjl Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2015 Witajcie, Mam taki problem Acerem D260 - gdy mocniej nacisnę w okolicach przycisku Q ekran robi się niebieski. Nie blue screen tylko jakby dostawał niebieskie podświetlenie. Z początku myślałem że problem leży w kablu sygnałowym między płytą a ekranem. Rozebrałem sprzęt jednak przy ruszaniu lub naciskaniu tego kabla nic się nie dzieje. Próbowałem też dociskać samą płytę główną w tej okolicy ale również nie było efektu - ekran był normalny. Okazało się że problem pojawia się dopiero po założeniu górnej części obudowy (tej co jest pod i wokół klawiatury). Jak tylko się ją nałoży i delikatnie naciśnie w wyżej opisanym miejscu ekran świeci na niebiesko. Gdy się puści - wraca do normy. Nie wiem czy tam coś zawiera czy nie ale dla testu zaizolowałem taśmą wszystkie metalowe powierzchnie tej części obudowy. Zmieniło się tylko tyle że trzeba troszkę mocniej nacisnąć aby wywołać błękit na ekranie. Czy ktoś się już z czymś takim spotkał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...