ToXaRz Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Witam kupiłem za 2 stowki Benq 6210(2000 ansi , rozdzielczosc co prawda tylko 1024 x 768 ale daje rade ;) ) W pokoju mam szare sciany, myslalem ze nadadza sie do projektora jednak kolory sa bardzo wyblakle - gdy w ramach testow poswiecilem na drzwi biale pomalowane farba kolory byly zdecydowanie zywsze... Zatem mam pomysl by zrobic ekran domowej roboty bez przekraczania kosztow projektora ( screen goo odpada ;P) Podstawa ekranu bedzie plyta kartonowo gipsowa lub mdf docieta na 180 cm szerokosci i 100 cm wysokosci. Na to pojdzie podklad i farba matowa. Mam jednak kilka pytan: Plyta mdf czy kg, ktora lepiej nada sie na ekra ? I jak gruba, myslalem o 6mm ? Jaka farba i podklad ? Duza roznica bedzie miedzy sprayem i walkiem ? Troche z innej beczki czy kabel vga i rca nie straca na jakosci przy dlugosci 10m ? Docelowe miejsce wiszenia ekranu zamiast czarnych polek nad monitorem. (wybaczcie syf ale bylem zbyt podekscytowany.nowym sprzetem by myslec o czyms innym ;) )https://www.dropbox.com/s/49kawkzx684rha9/2015-10-24%2017.09.45.jpg?dl=0 Edytowane 24 Października 2015 przez ToXaRz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2015 VGA i RCA nie powinny stracić na jakości (przy RCA zakładam sygnał analogowy, nie cyfrowy), o ile kabel będzie wysokiej jakości, a także nie będzie szedł np. wzdłuż kabli zasilających itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...