Rahi Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Witam wszystkich, Taki dowcipny jestem, że kupiłem sobie PS4 nie sprawdzając nawet czy mam HDMI w monitorze >_<. Monitor DELL U2412M http://www.morele.net/monitor-dell-u2412m-3lata-gwarancji-next-business-day-412374/ Jakieś rady co do przejściówek żeby to działało jak trzeba? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 W temacie o PS4 na ostatnich chyba 2 stronach poruszali ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahi Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Przejrzałem i niestety nie widzę ... Poza tym, jest wgle możliwość żebym w jednym momencie miał podpiętego PC i tą konsole ? Nie chce też znowu jakiejś sumy którą zaoszczędziłem na konsoli wydać na przejściówki ;< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Racja, mój błąd. Poyebało mi się z tematem o X1. Mi się wydaje, że najpewniejsza opcja będzie kabel HDMI-DVI. Na wszelki wypadek kup przez net kabel HDMI-DP i obadaj oba. Najwyżej odeślesz jeden z nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahi Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Da się na jednym kablu załatwić od razu problem z audio ? Czy muszę kombinować oddzielnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 DVI audio nie prześle, DP tak. Przynajmniej w teorii. Ale jak chcesz to możesz sobie podpiąć normalne słuchawki bezpośrednio pod pada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahi Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Dobra, teraz jak to zrobić, żebym nie musiał przełączać cały czas kabli ? PC mam podłączonego za pomocą DVI do monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 No to zostaje Ci drugie złącze i nadzieja na to że będzie działać. A jak nie to będzie trzeba zainwestować w switch...albo przepinac kable. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 Mam nadzieję że jesteś świadomy że podpinając ps4 do tego monitora obraz będzie zniekształcony (rozciągnięty w pionie z 1080p do 1200p). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahi Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 Właśnie mnie uświadomiłeś... Same problemy. Dzięki. ;-) Wysłane z mojego HTC One M8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 W takim razie musisz jeszcze zapolować na jakiś tv w promocji biedronkowej. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahi Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 No chyba się nie uda. :-) Da rade wgle kupić coś sensownego do 1000zl? Jeżeli nie, to daje sobie spokój i sprzedaje ta ps4. :-) Wysłane z mojego HTC One M8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 Mówisz o TV? Spokojnie coś się da. http://www.ceneo.pl/Telewizory/Przekatna_ekranu:32_cale;n1000.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahi Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 Eh, na razie będę się męczył na tym monitorze, a za jakiś czas może zainwestuje w tv. Całkiem fajnie wygląda Samsung UE40J5100 i cena przystępna. Wysłane z mojego HTC One M8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 Zostaw konsolę i zainwestuj w TV. Zobaczysz że się nie zawiedziesz. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 Mam nadzieję że jesteś świadomy że podpinając ps4 do tego monitora obraz będzie zniekształcony (rozciągnięty w pionie z 1080p do 1200p). A monitor nie ma opcji wyświetlania 1:1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahi Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) Dzisiaj napisze co wyszło, bo dopiero po kabel będę szedł. Na szczęście trafiło się coś za 20zl,a nie jak w media po 100. Niestety na razie nie mam gdzie tego TV postawić nawet. :-) może jak zmienię mieszkanie to zainwestuje. Wysłane z mojego HTC One M8 przy użyciu Tapatalka ======= EDIT: Panowie, jest mały problem. Gdy podłączam pske to monitor ją ewidentnie wykrywa, ale niestety jest czarny ekran. Próbowałem trzymać dłużej przycisk power, ale nie pomogło. Kabel: http://allegro.pl/kabel-przewod-dvi-hdmi-cyfrowy-3-0m-dvi-4448-i5239453253.html Pojawił się komunikat po przytrzymaniu dłużej "System storage check ...", niestety później znowu czarny ekran. Edytowane 27 Października 2015 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 A monitor nie ma opcji wyświetlania 1:1? Ten nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 Dzisiaj napisze co wyszło, bo dopiero po kabel będę szedł. Na szczęście trafiło się coś za 20zl,a nie jak w media po 100. Niestety na razie nie mam gdzie tego TV postawić nawet. :-) może jak zmienię mieszkanie to zainwestuje. Wysłane z mojego HTC One M8 przy użyciu Tapatalka ======= EDIT: Panowie, jest mały problem. Gdy podłączam pske to monitor ją ewidentnie wykrywa, ale niestety jest czarny ekran. Próbowałem trzymać dłużej przycisk power, ale nie pomogło. Kabel: http://allegro.pl/kabel-przewod-dvi-hdmi-cyfrowy-3-0m-dvi-4448-i5239453253.html Pojawił się komunikat po przytrzymaniu dłużej "System storage check ...", niestety później znowu czarny ekran. Takie przejściówki potrafią być dosyć wybredne. ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahi Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 Jakieś sugestie? Ewentualnie, czy ktoś może polecić przejściówkę, której używa? Wtedy wiedzial bym, że to jednak problem kabla na pewno. Póki nie zmienię mieszkanka (na pewno nie w ciągu najbliższych 6 miesięcy) to nie mam co myśleć o tv. Nijak go tutaj nie zmieszcze, już PC ledwo miejsce znalazł. Dzięki za pomoc. Wysłane z mojego HTC One M8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 Według mnie ten kabelek jest zły, bo ma przerwę między pinami od strony gniazda dvi, jest to tak zwany "single link" a potrzebujesz "dual link". 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahi Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 Dzięki @ath. Spróbuję kupić ten dual link i dam znać co się dzieje. Wysłane z mojego HTC One M8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgit Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 Ja mam taki monitor jak twój. .. identyczny model... jedyna różnica to, że jest podpięty pod Xbox One... używam kabla DVI <-> HDMI (kabel z tych lepszych za około 70 zł). Dźwięk puszczony kablem optycznym i żadnych problemów nie ma. Podejrzewam, że z PS4 było by podobnie jak byś miał porządny kabel a nie taki za 10 zł 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahi Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 No cóż, jeżeli ta przejsciówka nie zadziała, to zainwestuje w coś lepszego: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5552364840 Wysłane z mojego HTC One M8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 Ja mam taki monitor jak twój. .. identyczny model... jedyna różnica to, że jest podpięty pod Xbox One... używam kabla DVI <-> HDMI (kabel z tych lepszych za około 70 zł). Dźwięk puszczony kablem optycznym i żadnych problemów nie ma. Podejrzewam, że z PS4 było by podobnie jak byś miał porządny kabel a nie taki za 10 zł Panowie, to jest transmisja cyfrowa, jakość kabla nie ma żadnego znaczenia. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgit Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 Panowie, to jest transmisja cyfrowa, jakość kabla nie ma żadnego znaczenia.To dla czego na kablu za 10 zł po obrazie pasy latały... a na lepszym jest wszystko ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 (edytowane) Nie siej bzdur. Mam kabel za 7 zl i dziala od roku. Zero problemow. Obraz cyfrowy to obraz cyfrowy. Co do dvi to musi byc Dual Link. Kabel moglbyc uszkodzony. Przypadek. Miałem sporo kabli w cenie do 10 zl i zero problemów. Rahi kup kabel DVI HDMI. W nazwie musi byc DUAL LINK Edytowane 28 Października 2015 przez Devil 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 To dla czego na kablu za 10 zł po obrazie pasy latały... a na lepszym jest wszystko ok Miałem swego czasu kabel HDMI o długości 10m, najtańszy jaki był na Allegro - działał bez żadnego problemu dokładnie jak taki sam 1m. Dobrej jakości kabel to się kupuje jak masz go wpuścić w ściany, przy normalnym łączeniu bierzesz najtańszy. Oczywiście mowa o cyfrowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 Ja miałem kiedyś kabel HDMI który radził sobie z 720p oraz 1080i ale z 1080p już nie. Albo dziwnie uszkodzony, albo był aż tak dziadowski, że nie spełniał standardu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 (edytowane) Z kablami jest różnie, niby sygnał jest cyfrowy, ale spotkałem się z kablem HDMI, który powodował ewidentne zakłócenia w obrazie! Na telewizorze nie działał w ogóle, na monitorze obraz się pojawiał i "mrugał" jak za czasów analogowych sygnałów. Kabel był oczywiście uszkodzony, sens zakupu lepiej wykonanego kabla HDMI jednak istnieje, po prostu jest mniejsza szansa na jego awaryjność. Nie mówię tu o kupnie 3m kabla HDMI za 60PLN, ale też odpuszczam sobie kable marki Titan czy 4World za 10PLN bo prawdopodobieństwo trafienia na niedziałający szmelc jest większe. Pracowałem dawno temu trochę w serwisie i miałem styczność z takimi tanimi szmelcami. Po prostu jakość wykonania kabla odstrasza. Edytowane 28 Października 2015 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...