Skocz do zawartości
radzio.ostrowski

Prośbą o opinie dot. konfiguracji.

Rekomendowane odpowiedzi

Tam będą w większości gry. 500 gb minus system to nie tak dużo...

Wysłane z mojego SM-T805 przy użyciu Tapatalka

I we wszystkie będziesz grał jednocześnie? Od jakiegoś czasu nie kupuję nowej gry jak nie skończę starej. Mam zawsze 2-3 przygodówki/RPG i 1-2 wyścigi. I trochę wolnego miejsca dzięki temu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po prostu nie chce mi się robić zestawu dla Ciebie - bo i tak go olejesz jak resztę

dla mnie możesz rzygać kasą - możemy się tylko pośmiać z tego jak ją marnujesz

że o karcie dźwięwkowej nie wspomnę bo zakładam że głośniki już masz - inaczej to szkoda tych "flaków"

Musisz zrozumieć slowo SUGESTIA. Nie wziałbym pewnie calego Twojego zestawu, bo kompa skladam sobie. Ale na pewno wzialbym porady pod uwagę.

A dzwiekowke mam w mikserze i do muzyki mi nie jest potrzebna. A do gier styknie na ten moment wbudowana. Albo puszczę sygnal przez mikser.

I we wszystkie będziesz grał jednocześnie? Od jakiegoś czasu nie kupuję nowej gry jak nie skończę starej. Mam zawsze 2-3 przygodówki/RPG i 1-2 wyścigi. I trochę wolnego miejsca dzięki temu :)

3 albo 4 mam na stale, nie lubię co chwile czegoś instalowac.

Edytowane przez radzio.ostrowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako że wybrany dysk SSHD jest o 30 zł droższy od normalnego DM000, a w użytkowaniu różnica pomiędzy nimi będzie żadna, nie ma co się tym zajmować.

Natomiast wg mnie 850 Pro nie warty tej ceny (200 zł czyli 25% dopłata do evo) oraz RM 850 ze złą relacją cena/jakość.

Co do bud po 7 stówek także mam swoja opinię, ale to kwestia wyglądu zapewne. Pewien urok ta buda ma, nie ma co mówić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako że wybrany dysk SSHD jest o 30 zł droższy od normalnego DM000, a w użytkowaniu różnica pomiędzy nimi będzie żadna, nie ma co się tym zajmować.

Natomiast wg mnie 850 Pro nie warty tej ceny (200 zł czyli 25% dopłata do evo) oraz RM 850 ze złą relacją cena/jakość.

Co do bud po 7 stówek także mam swoja opinię, ale to kwestia wyglądu zapewne. Pewien urok ta buda ma, nie ma co mówić.

No buda to glownie wygląd. Ale szkoda mi wsadzić taki sprzęt w tanie pudelko. W takiej obudowie latwiej cokolwiek kombinować z chlodzeniem. Poza tym z czasem po rozbudowie trzeba tam wszystko upchac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaka to będzie rozbudowa? Zapewne drugi HDD (BTW 3-terowe są bardziej opłacalne niż czwórki) za jakiś czas, SSD za jakiś rok wymienisz na nvme.

Drugiego 980Ti do SLI raczej nie będziesz dokładał. Przyjdą Pascale, przyjdzie HBM2, sprzedasz 980 Ti i kupisz pojedynczego topowego Pascala zapewne.

Ale jeżeli masz inną koncepcję, spoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy nie będę dokupowal czegoś do SLI. Zależy od stanu portfela:) Bo te Pascale o których piszesz to nie mam pojęcia co to jest...

Na pewno dojdą dyski twarde, pewnie będę myslal cos z oświetleniem środka. No i, będąc szczerym, podoba mi się ta buda. Typowo estetycznie. A w sumie ona pewnie zostanie juz na dluzej, bebechy będę raczej zmieniać.

Edytowane przez radzio.ostrowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi