ZONK000 OC Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 Witam, jak w temacie, mam cztery kości Kingstona, i dwie te niebieskie wykrywa jako 1333 nawet jeśli w biosie ustawię na sztywno 1600. W czym problem? Nie sprawdzałem czy bios w płycie jest najnowszy, ale te gości niebieskie kupiłem z dobre 1,5 roku wcześniej niż czarne a to z nimi problem. Napięcie podnosiłem do 1,65, timingi jak w datasheet i bez zmian. A kości według dokumentacji są takie same, różnią się tak jakby tylko radiatorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 Włącz profil XMP bo obecnie masz wyłączony. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 Włączałem, bez efektu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 Traktujesz to jako problem czy ciekawostkę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) hmmm no jeśli wszystkie kości pracują z częstotliwością 1600 a jedynie jest błędnie wyświetlane przy dwóch sztukach to gitara gra, ale jeśli są cztery kości 1600 a dwie pracują na 1333 to jest to mnie to zastanawia. Edytowane 27 Października 2015 przez ZONK000 OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 Taktowanie masz w zakładce Memory i cztery kości pracują z taktowaniem 1600MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 Jesli tak to fajnie, ale czumu wyswietla sie tak jak wyswietla? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 Z nieznanego mi powodu bios czyta niewłaściwie profile XMP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 No i elegancko. Zawsze mozna na wasza pomoc liczyc blyskawicznie. Dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...