Skocz do zawartości
Eriot

Full Hd ~600 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
Szukam monitora do pracy/gier. Nie chcę żeby był za duży, 22 cale to max. Nie potrzebuję też żadnych dodatkowych bajerów typu usb/głośniki, zależy mi tylko na obrazie najlepiej z niskim czasem reakcji.

Widząc zachwalające opinie IPS-ów kupiłem jakieś dwa miesiące temu LG 23MP75HM-P i bardzo się rozczarowałem, monitor jak dla mnie tragiczny. Smużył, był nierówno doświetlony i miał blade kolory(w porównaniu z moją starą tn-ką syncmaster p2050). Na szczęście udało mi się go oddać bez problemów.

Zastanawiam się nad kupnem BenQ GL2250 albo DL2250(nie wiem szczerze czym się różnią) albo jeszcze gw2255 ale ten ma już większy czas reakcji.

Proszę o opinie i rady co kupić, może w ogóle jakiś inny monitor?
Z góry dziękuję.

Edytowane przez Eriot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tnki będą najmniej smużyły, ale będą miały najgorszą jakość obrazu. LG 23MP75HM-P smużył ci ? Praktycznie nie możliwe. Do gier w zupełności starcza. A jeśli chodzi o równomierność podświetlenia i matrycę po prostu loteria w tanich monitorach. I tak jest i z TN, czy wszelkie odmiany VA.  Podejrzewam, że z tym LG trafiłeś na felerny egzemplarz. Monitory na matrycach VA/AMVA etc. smużą  mocniej, a czasami sporo mocniej niż ips. W sumie nie polecę ci nic z TN, ani z VA w tym budżecie, osobiście wziąłbym jeszcze raz tego LG pewnie trafi się lepszy model. Ale jakby nie było w tej cenie nie masz co oczekiwać cudów każdy jeden monitor będzie miał defekty. Ja mam Eizo fs2434 ma całkiem równomierne podświetlenie, ale też nie idealne. 

Edytowane przez lukadev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi