ParDez Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 Podczas instalacji Win7 z USB wyskakuje komunikat o braku sterownika do instalacji na ssd Bios ustawiony na legacy,to jest laptop Lenovo G50-80. Nie mam żadnego systemu na dysku.Kombinowałem na różne sposoby zgodnie z tym co wyczytałem posiłkując się Google w smartfonie. Naprawdę nie wiem jak z tego wybrnąć. Z dysku HDD skasowałem system, w jego miejsce włożyłem SSD i teraz dopiero mam problem Pomóżcie piszę z smartfona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgit Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 Do dysku nie trzeba ci sterowników. Potrzeba ci do kontrolera. Dla czego upiera się na tryb Legacy zamiast AHCI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParDez Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 Mam w SATA Contoller Mode AHCI w menu Boot boot mode Legacy Support lub UEFI wybieram Legacy, Boot priority Uefi first. Przełożyłem z powrotem ssd do specjalnej kupionej ramki a hdd na swoje miejsce i okazuje się że w ramce w miejscu ODD nie widzi w ogóle dysku SSD, natomiast ODD widzi. Podejrzewam żte sprzedali mi wadliwą ramko-kieszeń. Dlaczego system nie chciał się zainstalować na dydku ssd gdy był w miejscu hdd nie wiem, żądał sterowników a tu chodzi o kontroler jak piszesz i ustawione miałem tak jak napisałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgit Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 (edytowane) Ustaw jako UEFII i w tedy Instaluj... zakładam, że system wraz z SP Edytowane 28 Października 2015 przez mgit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParDez Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 A i owszem próbowałem UEFI też nic z tego, a tak z ciekawości czy dysk SSD lub hdd włożony w kieszeń ramkę i w miejsce ODD powinien być widoczy w BIOS czy nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgit Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 A i owszem próbowałem UEFI też nic z tego, a tak z ciekawości czy dysk SSD lub hdd włożony w kieszeń ramkę i w miejsce ODD powinien być widoczy w BIOS czy nie ?Powinien - być normalnie wykryty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParDez Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2015 Czy przygotowując nośnik usb z nagranym systemem Win7 64bit przyczyną może być wadliwie zapisujący plik iso program ? Uparcie wyświetla mi komunikat Brak wymaganego sterownika urządzenia stacji dysków CD/DVD. Z poziomu programu do partycjonowania dysków mam dostęp do konsoli windows i mogłem użyć polecenia diskpart z odpowiednimi komendami.Też nic to nie dało. Co do kieszenio-ramki to jest jednak uszkodzona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2015 Wypal obraz na dvd i spróbuj. 7 instalowane z pena różna cuda wydziwiało. Dlaczego nie sklonowałeś systemu z hdd tylko go sformatowałeś? Genialne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParDez Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2015 Nie mogę sobie tego darować, tyle lat zajmuję się komputerami i nagle opanowała ciemność myślenia. No ale stało się, w domu mam płytę instalacyjną sądzę że z niej nie będzie problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2015 Ustaw obsluge USB w tryb Legancy/kompatybilnosci. Wtedy Windows powinien zainstalowac sie z pena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...