Skocz do zawartości
ParDez

Sterownik do dysku SSD

Rekomendowane odpowiedzi

Podczas instalacji Win7 z USB wyskakuje komunikat o braku sterownika do instalacji na ssd

Bios ustawiony na legacy,to jest laptop Lenovo G50-80. Nie mam żadnego systemu na dysku.Kombinowałem na różne sposoby zgodnie z tym co wyczytałem posiłkując się Google w smartfonie. Naprawdę nie wiem jak z tego wybrnąć. Z dysku HDD skasowałem system, w jego miejsce włożyłem SSD i teraz dopiero mam problem

Pomóżcie piszę z smartfona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam w SATA Contoller Mode AHCI w menu Boot boot mode Legacy Support lub UEFI wybieram Legacy, Boot priority Uefi first.

Przełożyłem z powrotem ssd do specjalnej kupionej ramki a hdd na swoje miejsce i okazuje się że w ramce w miejscu ODD nie widzi w ogóle dysku SSD, natomiast ODD widzi. Podejrzewam żte sprzedali mi wadliwą ramko-kieszeń. Dlaczego system nie chciał się zainstalować na dydku ssd gdy był w miejscu hdd nie wiem, żądał sterowników a tu chodzi o kontroler jak piszesz i ustawione miałem tak jak napisałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy przygotowując nośnik usb z nagranym systemem Win7 64bit przyczyną może być wadliwie zapisujący plik iso program ?

Uparcie wyświetla mi komunikat

Brak wymaganego sterownika urządzenia stacji dysków CD/DVD.

Z poziomu programu do partycjonowania dysków mam dostęp

do konsoli windows i mogłem użyć polecenia diskpart z odpowiednimi komendami.Też nic to nie dało.

Co do kieszenio-ramki to jest jednak uszkodzona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi