airandilll Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 (edytowane) Można mieć pytanie nie wiem kogo pytać.Witam można chwile zająć mam problem z monitorem, od firmy IIYAMA. Obraz jest niewyraźny, nawet przed włączaniem systemu. Nawet napisy od biosa kolory są różne. Komputer:Nazwa płyty głównej MSI Z77A-G43 (MS-7758)CPUID: nazwa procesora Intel? Core? i5-2300 CPU @ 2.80GHzNazwa modułu GoodRAM GR1333D364L9/4GDysk nr 1 - SAMSUNG HD503HI (465 GB)Karta sieciowa Realtek PCIe GBE Family ControllerOpis urządzenia NVIDIA GeForce GTX 770Proszę o pomoc, problemy z kolorami w materiałach video ziarno. Sterowniki zmieniałem, system, kodeki nic nie dało. Kabel zmieniłem na hdmi z DVI też nic. IIYAMA X2483HSU.Kalibracja też nie pomaga, może jestem przewraźliwiony, ale może jest szansa na jakaś poprawę. Podaje screen z przykładem.http://zapodaj.net/3b9b29689e6f2.jpg.htmlI tak jest podobnie, w filmach na przeglądarce, z tekstem jest lepiej, a z ostrością też jest nie za dobrze. Rozmazane litery są np. w ekranie początkowym jak widać napisy jak odpala się BIOS.Coś ze sprzętem może być ? Może to coś z systemem nie wiem, proszę o pomoc. Edytowane 31 Października 2015 przez airandilll Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 (edytowane) Popraw link do zdjęcia, monitor wpięty na pewno do GPU a nie do płyty głównej? Edytowane 31 Października 2015 przez Kamil_NN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airandilll Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 (edytowane) Do Karty jak podpinam na górę do płyty, nie ma odpowiedzi. I np. tekst rozmazany jest w ekranie jak widać napisy od BIOS. To nie problem systemu na pewno. Nie wiem może zamiast HDMI, na D_SUB lub DVI. http://zapodaj.net/3b9b29689e6f2.jpg.html http://zapodaj.net/761a2b5af9bd2.jpg.html Edytowane 31 Października 2015 przez airandilll Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 (edytowane) Czego mamy się doszukiwać na screenach? Bo na pierwszym nie wiem, a drugi screen jest zrzutem pulpitu więc u każdej osoby ze sprawnym monitorem wygląda normalnie Rozdzielczość ustawiona na full hd w windowsie? Bawiłeś się ustawieniami skalowania w monitorze? Próbowałeś coś przestawiać w panelu nvidia? Spróbuj przytrzymać przycisk AUTO przez 3 sekundy Edytowane 1 Listopada 2015 przez Kamil_NN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airandilll Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Też prawda update bios zrobię i zmienię system. Może coś pomoże. Mało daje zainstaluje oryginalną 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 (edytowane) Nie wiem czy próbujesz być zabawny czy szukasz pomocy. Jeżeli monitor ma opcje zmiany "źródła" sygnału HDMI to może to być solucją problemu. Tak jak pokazano tutaj na filmiku https://youtu.be/1lgQ6eTjhw8?t=95 Jeżeli nie zadziała to należy sprawdzić czy w panelu sterowania nvidia w zakładce "dostosuj rozmiar i pozycję pulpitu" nie ma włączonego skalowania. Jak i to odpadnie to podłączaj D_SUB, tam po kliknięciu "AUTO" wszystko powinno się ustawić. Edytowane 1 Listopada 2015 przez Kamil_NN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Też prawda update bios zrobię i zmienię system. Może coś pomoże. Mało daje zainstaluje oryginalną 7 Weź podwójną dawkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...