tomon Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Sprawa wygląda tak: mam komputer złożony z poniższych podzespołów: PŁYTA GŁÓWNA: ASROCK Z87 EXTREME4 Z87 LGA 1150 PROCESOR: CORE I7 4770K 3.4GHz LGA 1150 BOX KARTA GRAFICZNA: ASUS GTX650TI 1GB DDR5/128Bit/H/DP PCI-E DYSK TWARDY: HDD SEAGATE 1TB ST1000DM003 SATA III 64MB DYSK TWARDY: KINGSTON DYSK SSD SV300S37A/120GB PAMIĘĆ: KINGSTON HYPERX FURY DDR3 HX316C10FK2/16 czy jak podepnę zasilacz taki jak w tytule ( nie pamietam dokładnego modelu ) to czy sprzet sie uruchomi i będzie to jakos działać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Te zasilacze miały typowo około 330W na liniach 12V. Ty potrzebujesz co najmniej 250W na tych liniach. Tak że mocowo nie będzie żadnego problemu, o ile zasilacz nie jest strasznie zdegradowany. Natomiast nie będą obsługiwane stany energetyczne Haswella C6/C7 i warto by je wyłączyć w biosie jeżeli bios tej płyty to umożliwia. Jak tego nie wyłączysz dalej to będzie działać, można się ewentualnie spodziewać problemów z działaniem usypiania/hibernacji/wybudzania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosollew Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 Witam, Chciałbym podpiąć się pod temat ze swoim pytaniem, bardzo podobnym. Otóż zmieniam praktycznie cały swój zestaw z: Procesor: Phenom II X4 965 black e. Chłodzenie CPU: SilentiumPC Fera 2 Płyta: ASrock Extreme4 970 rev.1 Grafika: Gigabyte GTX 760 PAMIĘĆ: GOODRAM 2 X 4 GB 1333Mhz Dysk: WD Black 1 GB Obudowa: katastrofalna budrzetówka :) Zasilacz: OCZ 80+Bronze Modextreme 600W. Na: Procesor: Intel core i7 4790K. - Kupiony. Chłodzenie CPU: SilentiumPC Fera 2 Płyta: MSI Z97 Gaming 5 - Kupiona. Grafika: Gigabyte GTX 760 - wymiana za jakiś czas na GTX 970 lub 980. PAMIĘĆ: HyperX Savage 2x4GB 2400MHz DDR3 - kupno za kilka tygodni. Dysk: WD Black 1 GB Obudowa: Zalman Z3 Plus - kupiona. Zasilacz: OCZ 80+Bronze Modextreme 600W. I tutaj moje pytanie: czy zasilacz mogę spokojnie zostawić czy też lepiej nie ryzykować i kupić nowy? Zasilacz ma już prawie 3 lata, choć w dniu swojej premiery był nawet niezły (przynajmniej jak na poprzedni zestaw) i nie miałem z nim nigdy problemów. Pozdrawiam i dziękuję z góry za porade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 3 lata to jeszcze może być . Mocowo też da radę ( nawet z GTX980 ) - 504 W na linii +12V . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosollew Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 Napewno za jakiś czas zmienię, ale na razie za dużo wydatków dlatego wolałbym się wstrzymać, no ale nie chciałbym puścić z dymem na starcie zestaw, który dopiero co zakupiłem za nie małą kwotę. W takim razie poczekam z zakupem i...odpalam zestaw w poniedziałek. Dziękuję za porade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...