roth Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Jak zrobic obraz systemu zebym mogl wrazie problemow przywrocic stan po instalce windy? (nie chodzi mi o obraz partycji bo nie chce tracic wszystkich uzbieranych danych tylko przywrocic sam katalog windowsa/program files do stanu zaraz po instalacji) Programy typu ghost robia tylko obraz partycji albo calego dysku. No i zeby sie to miescilo na cd i plyta byla bootowalna(automat po wlaczeniu plitki wszystko instaluje) . Jest cos takiego? Jak tak to jak sie nazywa i czy ktos sie tu tym bawil i ma jakies uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Ja bym jednak przychylil sie na strone Ghosta. Nie wiem w czym masz problem. Opisz nieco dokladniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Wiec tak: instaluje win xp na czysta partycje. mam swierzy system. i chce zrobic jego obraz. Jak juz bedzie mi mulil i cos sie skaszani zeby szybko przywrocic go do tej postaci jak po instalce. Teraz tak: robie obraz ghostem. mija np pol roku od instalacji i chce przywrocic system. W tym czasie zassalem duzo rzeczy i np zapelnilem 80 gb danych. tera robie ghostem i mam to co na poczatku. System i pusty dysk. 80 giga idzie sie j ebac. A mi chodzi o program ktory by zarchiwizowal tylko katalog windowsa i program files. Cos jak rar albo zip(ale one nie kopiuja dlugich nazw pod dosem) zebym ucial stary katalog windowsa i odpalil dosa np rozpakowalo nowy ze stanu zaraz po instalce. proste? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Czy ty trzymasz dane na partycji z systemem ??????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Wez przeczytaj moj FAQ na temat zastosowania Ghosta... i zwroc uwage na proponowany podzial dysku. Moze to powinno pomoc ci w rozwiazaniu problemu... bo jak dla mnie: rozwiazanie rewelacyjne... http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=35828 PS. Po tym co napisales, wnosze ze masz na 80GB dysku tylko jedna partycje? Wiec jak zrobiles obraz ghosta majac jedna parycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Nom. Wiem ze moge zrobic dysk systemowy np 3 gb ale wole miec cale 80gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Nom. Wiem ze moge zrobic dysk systemowy np 3 gb ale wole miec cale 80gb. Jak chcesz... Ja bym sie nie zastanawial... C: 4GB, D: 72GB... Mialbys problem rozwiazany, ale jezeli nie............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Wiem ale nie chce dzielic (a dokladnie to qzyn:P) Chodzi mi o program ktory to umozliwia(nie koniecznie ghost). Osobiscie mam 3 partycje : c-10gb,d-40,e25. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 To ja proponuje zrobić kopie systemu i zostawic ją na partycji. W razie problemów wystarczy spod Dos skasowac system i zmienić nazwe kopii na windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 tez rozwiacanie ale troche szkoda miejsca. Szkoda ze nie mozna zgrac to na plyte np spakowane. Pozniej dos przegrac i spokuj. A tu te dlugie nazwy plikoff... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_36 Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Niestety inaczej tego nie zrobisz. Płyta CD z Win XP ma 502 MB i duża część systemu jest spakowana. Po rozpakowaniu i zrobieniu update (poprawki + SP1) katalog Windows ma już 1GB, także żaden program nie wpasuje tego do CD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Moglbys uzyc ghosta - majac drugi system operacyjny :-) kasujesz wtedy katalog windows i porgram files i Ghost Explorerem odtwazasz tylko te dwa katalogi. no ale musialbys miec dwie partycje albo drugi dysk z systemem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...