lemon Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 jest sprawa i to pilna. jutro z rana musze kupic pamiec, a nie mam teraz za duzo czasu, by przeszukiwac forum, by znalezc ta informacje. co lepiej kupic ze wzgledu na wydajnosc - geil 256mb 400mhz cl2.5 czy twinmos 256mb 400mhz. a teraz czysto teoretycznie, lepiej jest kupic 2x256 do duala czy jako jedna kosc 512? nie tyrajcie mnie, ze powinienem szukac, ale sprawa jest naprawde do szybkiej realizacji... dziekuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Lepiej weź Twinmosy 2x256MB. Te geile są CL 2.5 więc nie za ciekawie :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 1. Bierz te twinmosy. 2. Lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> pamięci w dwóch kościach niż w jednej. 3. dualddr dział na nforce 2, więc jak będziesz kupował dwie kości i puścić je na dualu to pomyśl o mobo z nforce 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemon Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 mam asusa a7n8x deluxe rev2, wiec powinno biegac. aaa i jeszcze jedno pytanie... na jakich kostkach lepiej kupic te twinmosy... wiem ze sa jakies hynixy, m-tec`i i cos tam jeszcze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martin_n Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 ja też byłbym za twinmosami [szczególnie na m`tec], czasami trawi się dobre egzeplarze a geil to troszkę drogie są jeszcze... a z tym dylematem czy jedną kośc czy dwie kupić to rób co uważasz za słuszne ;) [i tak dużej różnicy nie zauważysz] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 M-tec'i są ponoć najlepsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Oczywiście M-tec, TinMosy są jeszcze na kościach winbond ale M-tec niby są lepsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Oczywiście M-tec, TinMosy są jeszcze na kościach winbond ale M-tec niby są lepsze. sa jeszcze TwinMOS'y n kosciach TwinMOS'a (TMD) i na kosciach elixir'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Również uważam,że nie ma sensu przepłacać i lepiej kupić 2x256 na M.tec'ach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemon Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 ok, dzieki za pomoc... bede jutro walczyl o twinmosy na mtecach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 tu masz linka i są testy n force 2 400 z jednokanałowym kontrolerem i n force 2 400 ultra z dual chanel (co niby taki wypas jest ) i zobacz jak w testach przewaga jednokanałowej czasami nawet 10 % a asus to dał ciała niesamowicie chyba wszayskie testy przegrał http://www.amdmb.com/article-display.php?A...ID=244&PageID=1 i co wy na to ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 a my na to jak na lato wiadomo nie od dzis ze dual na nf2 i wogóle na platformie amd niewiele daje dual ma sens tak naprawde dopiero na p4 800 i 865/875 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Zasadniczo pytanie to samo, ale detale już różne. Ale, żeby nie zaczynać nowego wątku, to się podepnę tutaj. TwinMOS PC3700 vs. GeIL ULD PC3500 do A7N8X deluxe W zasadzie pewnie wystarczyłyby mi przyzwoite pamięci PC 3200, ale doszedłem do wniosku, że jak za pół roku, czy rok będę wymieniał proca który fabrycznie będzie chodził na 400MHz magistrali (czyli do krecenia przyda sie zapas też w pamięciach), to pewnie stracę na wymianie pamięci więcej, niż teraz będę potrzebował dopłacić. Do tego teraz będę miał pewność, że to nie pamięci są przeszkodą. Zamierzam włożyć dwie kości po 256 w dualu. Byłem w zasadzie zdecydowany na Geile, ale po oblookaniu sklepu siriusa zaczynam się zastanawiać. Czy wybrać dwupak GeIL DDR 512MB/433 PC3500 CL2 czy 2x TwinMOS DDR 256MB/466 PC3700. Ceny to jekieś Geile 680 vs. jakieś 600 za TwinMOSy. Czy ktoś miał doświadczenia z obydwoma pamięciami. Jeżeli wydajność jest podobna i wytrzymają podobne ustawienia przy tym samych zegarze, to wybór jest prosty - decyduje cena. Jaka może być różnica w wydajności przy najwyższym taktowaniu i najbardziej agresywnych timingach, jakie są w stanie znieść te pamięci?? I na czyją korzyść jest ta różnica?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 A jak za pół roku wejdzie do sprzedaży DDRII, to ten zapas może okazać sie zbyt mały... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Obecnego kompa mam 3 lata. Przegapiłem możliwość kupna najszybszego proca którego obsługuje MB. W zasadzie nawet mi jeszcze wystarcza i upgrade jest związany głównie z możliwościami dźwięku i chęcią wyciszenia (trudno zmontować WC pod Athlona slotowego). Następnego kompa zamierzam mieć jeszcze dłużej i jedym upgradem jaki planuję w ciągu następnego roku to EWENTUALNIE wymiana proca. A do tej płyty DDRII nie wejdzie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 To i ja się podepnę: miał już ktoś doświadczenia z TwinMos 512/466? Jakiś link do compare? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Nikt nie pomoże?? A ja jutro idę na zakupy i ciągle jestem w kropce :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Wawelski wez TwinMos'y zawaliscie sie kreca a z pewnoscią tansze od tych geili pc 3500, zresztą zapytaj dokladnie o te pamiatki _VIP_'a on je posiada i w tej chwili ma fsb synchro z prockiem 244 ;) Wybor i tak nalezy do Ciebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 @danieldz Dzięki, że się odezwałeś. Ale niestety, nie odpowiedziałeś na żadne z moich pytań. To, że TwinMOSy są dobre, to wiem. To, że dobrze się kręcą - też wiem (zanim zapytam przeszukują archiwum). Że są tańsze - to nawet sam napisałem. Jednak moje pytanie jest nieco inne - co jest wydajniejsze, które pamięci wytrzymują jakie taktowanie i jak agresywne timingi?? Co wybrać, znając odpowiedzi na powyższe pytania, sam zdecyduję. Zresztą, pytanie "co kupić" jest zakazane. Więc pytam, które z tych pamięci jakie ustawienia wytrzymują stabilnie na A7N8X deluxe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 TwinMOS PC3700 2x256 DualDDR Vmem2.8V - dzialaja stabilnie przy fsb240 z timingami 7-3-3-2.5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...