dzierzal Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 Czesc. Chce wybrac ramy pod procesor i5 6600k i plyte z170-p d3 . Ramy ktore mnie intersuja to : Corsair CML16GX3M2C1600C9RCML16GX3M2C1600C9R albo Kingston HX318LC11FBK2/16 . Corsair cl9 1600 1.35v a Kingston cl11 1866 1.35v. Dziekuje za podpowiedzi . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 Z tych 2 Corsarze są lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzierzal Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 (edytowane) Aha jeszcze jedna sprawa , czy jak mialem wlozne wczesniej inne ramy z wlaczonym xmp i przelozylem na nowe ramy bez zmian w biosie , to moglem uszkodzi jakos nowe kosci? dzieki za pomoc , ale jestem kompletnie zielony :) , a i te nowe Corsair ramy pokazuja w biosie ze chodza na 1333 ;/ Edytowane 5 Listopada 2015 przez dzierzal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 Nie prościej wejść w uefi i ustawić te pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzierzal Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 mam tak ustawione , czy dobrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 Czesc. Chce wybrac ramy pod procesor i5 6600k i plyte z170-p d3 . nie ma to jak składać zestaw bez sensu - taki procek to tylko łączyć z ddr4 [np 3000cl15] :plum: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzierzal Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 (edytowane) Ta wiem ze bez sensu , ale taka plyte dostalem i chce jakos sensownie to poskladac i pograc sobie troche :), zastanawia mnie tylko czemu w biose jest napise przy pamieci DRAM STATUS 1333 ;/ Edit: a tak w ogole , to duzo trace skladajac go na ddr3L ? ile tak fps bede mial mniej , czy w grach beda to duze roznice? Edytowane 5 Listopada 2015 przez dzierzal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 W statusie pokazuje tylko, które gniazda ram są obsadzone, a bios odczytuje, że w banku A2 i B2 ma pamięci o takiej nazwie - parametry z jakimi działają są przy profilu XMP, jak i w sekcji Information. Czy dużo tracisz to zależy od karty graficznej i konkretnej gry - różnice mogą być małe rzędu 1-2fps, jak i większe do 8-10fps. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzierzal Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 Dzieki Leon166 , troche ten status mylacy :D jakby odrazu nie moglo pokazac 1600:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 Przypuszczam, że bios odczytuje dane ze standardu JEDEC, a tam zapewne jest 1333MHz, jak na obrazku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzierzal Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 (edytowane) a tak moje wyglada :) Edytowane 5 Listopada 2015 przez dzierzal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2015 Ta wiem ze bez sensu , ale taka plyte dostalem i chce jakos sensownie to poskladac to sprzedajesz ten crap i kupujesz coś normalnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzierzal Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2015 (edytowane) Sprzedam przy nowej generacji albo nastepnej , narazie kasy tak nie mam Edytowane 6 Listopada 2015 przez dzierzal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2015 Czemu crap? Jak tam włoży topowy RAM DDR3 będzie miał lepsze osiągi niż na przeciętnym DDR4. Jedynym minusem jest to, że za niedługo (po wyrównaniu się cen DDR3/DDR4) płyta będzie bardzo trudno sprzedawalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzierzal Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 Corsair sa drozsze od Kingstonow o jakies 50zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 Czemu crap? Jak tam włoży topowy RAM DDR3 będzie miał lepsze osiągi niż na przeciętnym DDR4. Jedynym minusem jest to, że za niedługo (po wyrównaniu się cen DDR3/DDR4) płyta będzie bardzo trudno sprzedawalna. Tyle, że intel straszy ramem o wyższym napięciu niż 1.35V, że może uszkodzić skylake'a - ile w tym prawdy to nie wiem, ale pewien strach jest. Zawsze znajdzie się chętny na kupno płyty na ddr3 bo ma już takie pamięci i szkoda mu kupować ddr4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzierzal Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 (edytowane) Hey Leon166 ile strace jak zostane przy Kingstonach? Sa tansze od Corsair o 50 zl warto? Edytowane 7 Listopada 2015 przez dzierzal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 Dużo nie stracisz (może z 1-2fps) - przy tej różnicy nawet na corsarze bym nie patrzył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...