Pentol Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2015 Witam,Mam zainstalowany najnowszy bios do tej płyty (1008) Mój problem polega na tym iż system nie widzi zintegrowanej karty graficznej. Przy próbie instalacji sterownika dostaję komunikat " System nie spełnia minimalnych wymagań dotyczących instalowania tego oprogramowania" Próbowałem instalować sterowniki ze strony Asus i najnowsze Intela, oprócz integry posiadam kartę Asus GeForce GTX 970 DC2 OC Black 4GB. Procesor Skylake 6700k i system Windows 10 x64. Bardzo proszę o informację jak uruchomić zintegrowaną kartę, tak abym mógł wybierać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2015 Bios najnowszy wgrany? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2015 W dniu 8.11.2015 o 21:14, rafiki20 napisał(a): Bios najnowszy wgrany? Tak jak napisałem, najnowszy do tej płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgit Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2015 Włącz technologię Virtu - to będzie widoczna w systemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2015 Pomyliłeś coś w numerku biosu i trudno stwierdzić który masz. Co chcesz osiągnąć poprzez uruchomienie igpu? Chcesz przełączać się z jednej karty na drugą w locie? To się raczej nie da. Po Z68 Lucid Virtu sobie chyba odpuszczono. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 (edytowane) W dniu 8.11.2015 o 23:08, mgit napisał(a): Włącz technologię Virtu - to będzie widoczna w systemie Wyłączyłem w biosie ale dalej nie działa. W dniu 8.11.2015 o 23:12, Klaus napisał(a): Pomyliłeś coś w numerku biosu i trudno stwierdzić który masz. Co chcesz osiągnąć poprzez uruchomienie igpu? Chcesz przełączać się z jednej karty na drugą w locie? To się raczej nie da. Po Z68 Lucid Virtu sobie chyba odpuszczono. Pomyłka bios 1001 x64, nie chcę przełączać tylko mieć możliwość czasami używania. Edytowane 9 Listopada 2015 przez Pentol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 W dniu 9.11.2015 o 06:22, Pentol napisał(a): Wyłączyłem w biosie ale dalej nie działa. Wyłączyłem światło i ono zgasło, nie działa, dasz pan wiarę? Podłącz jakiś wyświetlacz do płyty głównej, wtedy karta powinna "ruszyć" i będziesz mógł ją używać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 W dniu 9.11.2015 o 06:28, Klaus napisał(a): Wyłączyłem światło i ono zgasło, nie działa, dasz pan wiarę? Podłącz jakiś wyświetlacz do płyty głównej, wtedy karta powinna "ruszyć" i będziesz mógł ją używać. Hehe dobre, spróbuje...gratuluje poczucia humoru z rana :wink2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 Mylisz poczucie humoru ze zwyczajną, ludzką złośliwością, mimo to dziękuję ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 (edytowane) W dniu 9.11.2015 o 06:38, Klaus napisał(a): Mylisz poczucie humoru ze zwyczajną, ludzką złośliwością, mimo to dziękuję ;) Nieważne i tak mnie rozbawiłeś, próbowałem tak jak napisałeś i niestety nic. Wyłączyłem kompa podpiołem kabel do dp w płycie restart i bez efektu. Później już uruchomiłem normalnie ( z kartą graficzną) jak system się załadował odpiołem i podpiołem do płyty też nic. Jakieś sugestie ? Edytowane 9 Listopada 2015 przez Pentol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 Wrzuć może screeny z uefi z zakładek dotyczących igpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 (edytowane) W dniu 9.11.2015 o 08:20, Klaus napisał(a): Wrzuć może screeny z uefi z zakładek dotyczących igpu. A mógłbyś napisać dokładnie które ? to jest mój pierwszy komputer z UEFI nie ogarniam jeszcze za bardzo. Edytowane 9 Listopada 2015 przez Pentol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 No nie mogę, nie mam tej płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 W dniu 9.11.2015 o 16:32, Klaus napisał(a): No nie mogę, nie mam tej płyty. To może mi opisz czego dokładnie szukać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 Pisałeś, ze włączałes, wyłączałes igpu, wiec na początek ta zakładka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 W dniu 9.11.2015 o 17:04, Klaus napisał(a): Pisałeś, ze włączałes, wyłączałes igpu, wiec na początek ta zakładka. Ale ze mnie "[gluteus maximus]" w nowym biosie(UEFI) pojawiła się zakładka odpowiadająca za właczanie igpu i wiele innych ciekawych rzeczy. Tylko taka ze mnie ofiara że nie przeglądnołem od A do Z. W każdym razie zainstalowane i działa. WIELKIE DZIĘKI za naprowdzenie... :wink2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...