Pentol Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2015 Witam,Mam zainstalowany najnowszy bios do tej płyty (1008) Mój problem polega na tym iż system nie widzi zintegrowanej karty graficznej. Przy próbie instalacji sterownika dostaję komunikat " System nie spełnia minimalnych wymagań dotyczących instalowania tego oprogramowania" Próbowałem instalować sterowniki ze strony Asus i najnowsze Intela, oprócz integry posiadam kartę Asus GeForce GTX 970 DC2 OC Black 4GB. Procesor Skylake 6700k i system Windows 10 x64. Bardzo proszę o informację jak uruchomić zintegrowaną kartę, tak abym mógł wybierać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2015 Bios najnowszy wgrany? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2015 Bios najnowszy wgrany? Tak jak napisałem, najnowszy do tej płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgit Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2015 Włącz technologię Virtu - to będzie widoczna w systemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2015 Pomyliłeś coś w numerku biosu i trudno stwierdzić który masz. Co chcesz osiągnąć poprzez uruchomienie igpu? Chcesz przełączać się z jednej karty na drugą w locie? To się raczej nie da. Po Z68 Lucid Virtu sobie chyba odpuszczono. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 (edytowane) Włącz technologię Virtu - to będzie widoczna w systemie Wyłączyłem w biosie ale dalej nie działa. Pomyliłeś coś w numerku biosu i trudno stwierdzić który masz. Co chcesz osiągnąć poprzez uruchomienie igpu? Chcesz przełączać się z jednej karty na drugą w locie? To się raczej nie da. Po Z68 Lucid Virtu sobie chyba odpuszczono. Pomyłka bios 1001 x64, nie chcę przełączać tylko mieć możliwość czasami używania. Edytowane 9 Listopada 2015 przez Pentol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 Wyłączyłem w biosie ale dalej nie działa. Wyłączyłem światło i ono zgasło, nie działa, dasz pan wiarę? Podłącz jakiś wyświetlacz do płyty głównej, wtedy karta powinna "ruszyć" i będziesz mógł ją używać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 Wyłączyłem światło i ono zgasło, nie działa, dasz pan wiarę? Podłącz jakiś wyświetlacz do płyty głównej, wtedy karta powinna "ruszyć" i będziesz mógł ją używać. Hehe dobre, spróbuje...gratuluje poczucia humoru z rana :wink2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 Mylisz poczucie humoru ze zwyczajną, ludzką złośliwością, mimo to dziękuję ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 (edytowane) Mylisz poczucie humoru ze zwyczajną, ludzką złośliwością, mimo to dziękuję ;) Nieważne i tak mnie rozbawiłeś, próbowałem tak jak napisałeś i niestety nic. Wyłączyłem kompa podpiołem kabel do dp w płycie restart i bez efektu. Później już uruchomiłem normalnie ( z kartą graficzną) jak system się załadował odpiołem i podpiołem do płyty też nic. Jakieś sugestie ? Edytowane 9 Listopada 2015 przez Pentol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 Wrzuć może screeny z uefi z zakładek dotyczących igpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 (edytowane) Wrzuć może screeny z uefi z zakładek dotyczących igpu. A mógłbyś napisać dokładnie które ? to jest mój pierwszy komputer z UEFI nie ogarniam jeszcze za bardzo. Edytowane 9 Listopada 2015 przez Pentol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 No nie mogę, nie mam tej płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 No nie mogę, nie mam tej płyty. To może mi opisz czego dokładnie szukać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 Pisałeś, ze włączałes, wyłączałes igpu, wiec na początek ta zakładka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentol Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 Pisałeś, ze włączałes, wyłączałes igpu, wiec na początek ta zakładka. Ale ze mnie "[gluteus maximus]" w nowym biosie(UEFI) pojawiła się zakładka odpowiadająca za właczanie igpu i wiele innych ciekawych rzeczy. Tylko taka ze mnie ofiara że nie przeglądnołem od A do Z. W każdym razie zainstalowane i działa. WIELKIE DZIĘKI za naprowdzenie... :wink2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...