Ponior Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2015 Witam. Kupiłem nową płyte Ga-z97x gaming 5. Do tego procka i5-5675c. Zasilacz xfx 750w. Płyta na stole, procek założony, wentylator podpięty. Podłączone zasilanie Płyty ATX i CPU 2x4pin. Pamięci kingstona, działały z haswellem bez problemów, też wpięte. Po uruchomieniu komp startuje na 2 sekundy, wentylator działa, i po chwili się wyłącza, aby znowu sie włączyć i tak w kółko. Nie wydaje żadnego dzwięku, na monitorze brak obrazu. Czy z grafiką zintegrowaną tylko ,czy z gtxem włożonym w pci dalej to samo, bios resetowany zworką nic nie zmienia. Ręce opadaja co robić?? Reklamacja ?, Sprzęt kupiony w morele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2015 Bios zaktualizowany? Pamięci masz 1,5V czy 1,65V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2015 j/w ta płyta wspiera broadwelle od biosu F7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponior Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2015 Nie wiem jaki jest bios bo komp sie nie uruchamia. Mam stary procek haswella, może spróbuje na nim odpalić ? Pamięci działały z haswelem elegancko wiec tu też powinny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2015 Mam stary procek haswella, może spróbuje na nim odpalić ? Nie, po co się przemęczać, podywagujmy o tym na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponior Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2015 Ok Ok. juz podmieniłem :-) Teraz płyta pika po uruchomieniu cały czas prze ok 10sekund i sie wyłacza. Według mnie to tu jest problem, jak uważacie.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2015 Na pewno jest to jeden z problemów (niekoniecznie jedyny). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponior Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2015 Ok. Procesor, zasilacz , pamięci działaja na innej płycie, więc tą reklamuje w morele, zobaczymy czy wymienią i co będzie dalej. Ja to mam szczęście.:-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2015 (edytowane) z reklamacją powyginanych pinów może być problem, życzę Ci żeby się udało ale licz się z odmową Edytowane 10 Listopada 2015 przez Piehursson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponior Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2015 Płyta wróciła z naprawy, teraz pytanko lepiej zostawić Asusa z97 pro gamer , czy gigabyte z97 gaming 5. Praktycznie te same konstrukcje, ale którą zostawić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...