Skocz do zawartości
Alturik

Przywracanie systemu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałem wyłączyć przywracanie systemu bo wyskakiwały mi ciągle informacje o błędzie mozliwosci tworzenia punktów kontrolnych...wszedłem w własciwosci i wszystkie dyski z wyjątkiem jednego były wyłączone (systemowy byl wylaczony), chciałem wylaczyc ten dysk(folder), pojawila sie informacja ze wszystkie punkty zostaną usunięte i ten dysk zniknał z okna, teraz wygląda to tak, mam 3 a był tam jeszcze jeden folder od samego początku o nazwie takiej samej jak systemowy..chcialbym sie dowiedziec co zawierał, i czy nadal bede mogl przywrocic system np do ustawien fabrycznych.

Obecnie to wygląda tak:

post-219841-0-02531600-1447153074_thumb.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, podczas robienia kopii zapasowej Lenovo Onkey Recovery, niby wszystko wydaje się ok, ale w dzienniku zdarzen wyskakuje mi błąd

Błąd Usługi kopiowania woluminów w tle: nieoczekiwany błąd podczas badania interfejsu IVssWriterCallback. hr = 0x80070005, Odmowa dostępu.
. To jest często spowodowane przez niepoprawne ustawienia zabezpieczeń w procesie zapisującym lub żądającym. 

Znalazłęm cos takiego

1. Start regedit.exe
  2. Navigate to the key HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\VSS\Diag
  3. Right-click the key Diag and select Permissions
  4. Add the account that was indicated in the event and provide it with Full control permission

Czy mam wejsc w ten folder diag w rejestrze i dodać uzytkownika o tej nazwie ZARZ i dać mu pełne uprawnienia?
Bo tam w błędzie -User Name mam coś takiego: ZARZ (coś takiego mam)

czy mam zrobić to: (wydaje mi sie sensowniejsze)
Edytowane przez Alturik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wylaczyles przywracanie i usunoles wcześniejsze punkty to nie będziesz miał takiej mozliwosci

Będzie miał możliwość przywrócenia... jest takie coś jak partycja recorvery a na PC przywracanie ustawień fabrycznych wbudowane w system 8/8.1/10

To że wyłączył tworzenie punktów przywracania systemu niczego nie zmienia w kwestii ustawień fabrycznych.

Edytowane przez mgit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie miał możliwość przywrócenia... jest takie coś jak partycja recorvery a na PC przywracanie ustawień fabrycznych wbudowane w system 8/8.1/10

To że wyłączył tworzenie punktów przywracania systemu niczego nie zmienia w kwestii ustawień fabrycznych.

przywracanie systemu a recovery producenta to 2 różne sprawy - kolega nie napisał że mowa o komputerze z partycją recovery a jedynie odnosił się do przywracania systemu. Nie każdy ma partycje recovery (ja np nie mam) ale mam aktywne przywracanie systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przywracanie systemu a recovery producenta to 2 różne sprawy - kolega nie napisał że mowa o komputerze z partycją recovery a jedynie odnosił się do przywracania systemu. Nie każdy ma partycje recovery (ja np nie mam) ale mam aktywne przywracanie systemu.

Przywracanie ustawień fabrycznych jest dostępne nawet jak nie masz wlonczonego przywracania systemu. O tym kolega kilka postów wyżej wspominał. .. Edytowane przez mgit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zdaje sobie z tego sprawę tylko czy jesteście pewni że autor dysponuje partycja recovery?

Jeśli tak to na jakiej podstawie to wnioskujecie?

Raz przywracalem system do ustawien fabrycznych Lenovo Onkey Recovery, ale przed usuwaniem tamtych punktów...czyli nadal bede mogl to robic i recovery onkey nie ma nic wspolnego z tamtym windowsowym przywracaniem systemu...?

Jak skasowalem te punkty ten "dysk" C to nawet miejsca sie nic nie zwolnilo, nie wiem nawet co tam było...ale i tak bede mogl uzywac tego urządzenia w Windows 8.1, "przywroc system do ustawien fabrycznych, zainstaluj system ponownie"?

Przypominam, ze skasowalem jakis pseudo dysk w tych opcjach przywracania i tam były niby punkty przywracania sytemu i nie byl to dysk systemowy, chociaz nazywal sie tak samo (czy nie skasowalem przypadkiem tej partycji recovery o ktorej mowił kolega wyzej)

Edytowane przez Alturik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrycje recorvery tym co zrobiłeś nie wywalisz... musiał byś użyć narzędzi do zarządzania dyskami np. systemowa zarządzanie dyskami, diskpart w konsoli, instalator windows lub skorzystać z narzędzi firm trzecich...

Zresztą możesz łatwo to sprawdzić klikając na ikonę mój komputer i wybierając opcję zarządzaj a następnie kliknąć na zarządzaj dyskami po lewej stronie okna ewentualnie odpalić konsole cmd wpisać diskpart a następnie wydać polecenie list disk. Na diskpart w konsoli należy uważać - nie umiejętne korzystanie z tego narzędzia, może pozbawić cię wszystkich danych. W szczególności jak wydasz polecenie clean :)

Edytowane przez mgit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrycje recorvery tym co zrobiłeś nie wywalisz... musiał byś użyć narzędzi do zarządzania dyskami np. systemowa zarządzanie dyskami, diskpart w konsoli, instalator windows lub skorzystać z narzędzi firm trzecich...

Zresztą możesz łatwo to sprawdzić klikając na ikonę mój komputer i wybierając opcję zarządzaj a następnie kliknąć na zarządzaj dyskami po lewej stronie okna ewentualnie odpalić konsole cmd wpisać diskpart a następnie wydać polecenie list disk. Na diskpart w konsoli należy uważać - nie umiejętne korzystanie z tego narzędzia, może pozbawić cię wszystkich danych. W szczególności jak wydasz polecenie clean :)

no i mam coś takiego:

post-219841-0-79993500-1447677697_thumb.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to mogłeś rozciągnąć na szerokość okno Menadżera Dysków i byłby widoczny rozmiar tych partycji i ich zajętość.

A do czego ci ta informacja?

Wyraźnie widać, iż recorvery jest...

Ich rozmiar i zajetość nie ma związku z problemem...

Jesteś z organizacji anty pirackiej czy co - że potrzeba ci takowych informacji...

Edytowane przez mgit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś z organizacji anty pirackiej czy co - że potrzeba ci takowych informacji...

Weś nie troluj ino czytaj forum.

Jak będzie to tak wyglądać, jak w tym temacie klik, tj. 100% wolnego miejsca na tych partycjach, można podejrzewać, że nie ma recovery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weś nie troluj ino czytaj forum.

Jak będzie to tak wyglądać, jak w tym temacie klik, tj. 100% wolnego miejsca na tych partycjach, można podejrzewać, że nie ma recovery.

Na tą chwilę - to trolujesz ty. Dobrze wiesz - że wyczyszczenie lub wyłączenie punktów przyracania nie wpływa na recorvery. Wbrew pozorom - by wywalić recorvery - to trzeba się postarać. Szukasz problemu co by spamować w tym temacie. Na tą chwilę nie zamierzam polenizować dalej w tej kwestii. Wszystko odnośnie tego problemu autora tematu zostało już powiedziane. Edytowane przez mgit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi