Skocz do zawartości
MatheoDK

Upgrade karty graficznej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam parę pytań do znawców PC.Chce zmienić kartę graficzną. Mam Msi gtx 660 gaming OC. I mam pytanie czy lepiej dokupić do tej karty Msi gtx 960 gaming 4 GB i dać te 2 karty w SLI czy sprzedać tą kartę i kupić MSI gtx 970? 2.Czy zasilacz Corsair 450watt da rade w sli z tymi kartami lub z 970? 3.Czy do i5 4460 jest sens kupować 970? Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie połączysz GTX960 i GTX660 w SLI .

W SLI mogą być łączone tylko karty tego samego typu i generacji np. GTX960 + GTX960 lub GTX660 + GTX660 .

Sprzedaj tego GTX660 i kup GTX970 .

Ten zasilacz to co za model dokładnie i ile ma lat , do GTX970 teoretycznie wystarczy - karta nie jest prądożerna ( tak jak cała seriia 9xx ) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wybór padł na 970 :) Jaką firmę polecacie? Stawiam głównie na wersję od MSI gaming OC,gdyż jestem zadowolony z mojego gtx-a ale niestety na FHD rozgrywka na wyzszych detalach spada ponizej 60 fps. Ale cena troche odstrasza.Dodam,że gram głównie w BF 4 i chciałbym utrzymać fps powyzej 80 na wysokich detalach ,ponieważ uważam, że poniżej tego fps gra przestaje być płynna

Edytowane przez MatheoDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi