TripleX Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 mam ogromny dylemat.Nie wiem co mam kupic.Zastanawiam sie nad Volcano7+ i Volcano11.Ktory bedzie wydajniejszy Nie proponujcie mi nic innego ,w gre wchodza tylko te dwa coolery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Volcano 7+ jest wydajniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 V11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TripleX Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 ejj no to wkoncu ktory bedzie lepszy,na dniach musze wymienic cooler i nie wiem ktorego TT wybrac :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Ja słyszałem że V7+ więc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Kossowski Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 volcano 11 ma przepływ maksymalny 75 cmf przy ok 5000 obr/min volcano 7 tylko 48 cmf przy 6100 obr/min sam zgadnij który chłodzi lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lovtza Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 V+ wydajniejsze V11 cichsze V7+ jest wydajniejszy o kilka stopni, ale jest o niego glosniejsze :) Z tych dwoch bym wziol V11 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 7+ wydajniejszy i cichszy -bawiłem sie v11 przez dwa dni i na min.obrotach wydaje z siebie dziwny stukocik-pewnie to wina łozysk zamontowanych w coolerze teraz na v7+ na 5v (2600obr) -zamknieta buda -temp 36st -proc na 2800+ na 1.5v kompletnie niesłyszalny radiator v7+ jest znacznie lepiej wykonany- z jednego kawałka miedzi, natomist na v11 są doklejane listki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 A niemówiłem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 jedyna przewaga v11 to cooler 80x80 który mozna sobie dowolnie zmieniac na np noiseblockera itp w v7+ jestes skazany na 70x70 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Ja bym bral V7+,zreszta to juz klasyka :wink: 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROF Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 zawsze mozna zorbic cos w rodzaju przelotki i wtedy zaden problem przymocowac tam nawet 92/92 albo 120/120 widzialem juz pare takich na sieci zazwyczaj widzialem takie 50/50 na 80/80... jedna taka prosta tania przeloteczka i problem "skazania" z glowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 zawsze mozna zorbic cos w rodzaju przelotki i wtedy zaden problem przymocowac tam nawet 92/92 albo 120/120 widzialem juz pare takich na sieci zazwyczaj widzialem takie 50/50 na 80/80... jedna taka prosta tania przeloteczka i problem "skazania" z glowy gdzies nawet widzialem jak jeden koles zrobil przelotke 70--->80 z teORT: ORT: ORT: ktury,rewelacyjnie to nie wygladalo ,ale napewno spelnialo swoje zadanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 A jak podejdziecie do testu na pClab.pl? Tam szły prawie łeb w łeb na tej samej konfiguracji. Sądzę,że V11 na low jest nieco cichszy od V7+, choc to subiektywne odczucie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 V11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TripleX Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Kupilem Volcano7+.Jestem cholernie zadowolony.Zastanawialem sie tez nad Aero7 ,ale jak uslyszalem ten okropny swist lopatek na najwyzszych lopatek to podziekowalem.V11 faktycznie troche terkotal na najnizszych obrotach :? .Ustawilem V7+ na najnizsze obroty i mam cichutko i wydajnie ,cooler nprawde jest super i polecam kazdemu kto nie chce/nie moze /nie lubi WC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Kocham te dywagacje :D Dane z pierwszego dnia testów przeprowadzone na Athlonie 1700+@2325MHz (1,625v): Temperatura otoczenia: 25°C Temperatury po 15 min United Devices Agenta V11: 56°C v7+: 54,5°C A7+: 56°C Temperatury w po 15 min siedzenia w biosie V11: 47°C V7+: 43,5°C A7+: 46°C Dane z drugiego dnia testów przeprowadzone na Athlonie 2000+(1,65v): Temperatura otoczenia: 26°C Temperatury po 15 min Hot CPU Testera V11: 49°C V7+: 46,5°C A7+: 49,5°C Copyright by Jacek Lewandowicz P.s. radiator V11 nie jest wykonany z jednego kawałka miedzi finy są przyklejane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Kocham te dywagacje :D Dane z pierwszego dnia testów przeprowadzone na Athlonie 1700+@2325MHz (1,625v): Temperatura otoczenia: 25°C Temperatury po 15 min United Devices Agenta V11: 56°C v7+: 54,5°C A7+: 56°C Temperatury w po 15 min siedzenia w biosie V11: 47°C V7+: 43,5°C A7+: 46°C Dane z drugiego dnia testów przeprowadzone na Athlonie 2000+(1,65v): Temperatura otoczenia: 26°C Temperatury po 15 min Hot CPU Testera V11: 49°C V7+: 46,5°C A7+: 49,5°C Copyright by Jacek Lewandowicz P.s. radiator V11 nie jest wykonany z jednego kawałka miedzi finy są przyklejane jakby na to nie patrzec V7+ spisuje sie najlepiej,a ten cooler ma juz swoje latka :P BTW - fajny test :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 V11 cichszeeeekhmm... w ktorym miejscu ? :D to jest cos glosniejszego ? :P bawiłem sie v11 przez dwa dni i na min.obrotach wydaje z siebie dziwny stukocik-pewnie to wina łozysk zamontowanych w coolerze byl juz topic, zrobilem probki dzwieku :) http://zeus.polsl.gliwice.pl/~thriadae/v11/ teraz dalem tam zwykly wentyl na 7v, proc niepodkrecony, 40°C w idle, 46°C w stresie, ale za to mam cisze... no gdyby nie dyski :? :wink: ale co jak co cooler wydajny, doszedlem do ~2300 na nim, ale nie pamietam szczegolow :oops: aha, jak juz kupisz to nie wsadz w niego palucha :twisted: nie warto :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 V11 cichszeeeekhmm... w ktorym miejscu ? :D to jest cos glosniejszego ? :P bawiłem sie v11 przez dwa dni i na min.obrotach wydaje z siebie dziwny stukocik-pewnie to wina łozysk zamontowanych w coolerze byl juz topic, zrobilem probki dzwieku :) http://zeus.polsl.gliwice.pl/~thriadae/v11/ teraz dalem tam zwykly wentyl na 7v, proc niepodkrecony, 40°C w idle, 46°C w stresie, ale za to mam cisze... no gdyby nie dyski :? :wink: ale co jak co cooler wydajny, doszedlem do ~2300 na nim, ale nie pamietam szczegolow :oops: aha, jak juz kupisz to nie wsadz w niego palucha :twisted: nie warto :wink: juz kupil :D (patrz kilka postow wyzej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 juz kupil :D (patrz kilka postow wyzej) whoopz :oops: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...