Skocz do zawartości
TripleX

V7+ czy V11

Rekomendowane odpowiedzi

7+ wydajniejszy i cichszy -bawiłem sie v11 przez dwa dni i na min.obrotach wydaje z siebie dziwny stukocik-pewnie to wina łozysk zamontowanych w coolerze

teraz na v7+ na 5v (2600obr) -zamknieta buda -temp 36st -proc na 2800+ na 1.5v

kompletnie niesłyszalny

radiator v7+ jest znacznie lepiej wykonany- z jednego kawałka miedzi, natomist na v11 są doklejane listki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zawsze mozna zorbic cos w rodzaju przelotki i wtedy zaden problem przymocowac tam nawet 92/92 albo 120/120 widzialem juz pare takich na sieci zazwyczaj widzialem takie 50/50 na 80/80... jedna taka prosta tania przeloteczka i problem "skazania" z glowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zawsze mozna zorbic cos w rodzaju przelotki i wtedy zaden problem przymocowac tam nawet 92/92 albo 120/120 widzialem juz pare takich na sieci zazwyczaj widzialem takie 50/50 na 80/80... jedna taka prosta tania przeloteczka i problem "skazania" z glowy

gdzies nawet widzialem jak jeden koles zrobil przelotke 70--->80 z teORT: ORT: ORT: ktury,rewelacyjnie to nie wygladalo ,ale napewno spelnialo swoje zadanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem Volcano7+.Jestem cholernie zadowolony.Zastanawialem sie tez nad Aero7 ,ale jak uslyszalem ten okropny swist lopatek na najwyzszych lopatek to podziekowalem.V11 faktycznie troche terkotal na najnizszych obrotach :? .Ustawilem V7+ na najnizsze obroty i mam cichutko i wydajnie ,cooler nprawde jest super i polecam kazdemu kto nie chce/nie moze /nie lubi WC :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kocham te dywagacje :D

Dane z pierwszego dnia testów przeprowadzone na Athlonie 1700+@2325MHz (1,625v):

Temperatura otoczenia: 25°C

Temperatury po 15 min United Devices Agenta

V11: 56°C

v7+: 54,5°C

A7+: 56°C

Temperatury w po 15 min siedzenia w biosie

V11: 47°C

V7+: 43,5°C

A7+: 46°C

Dane z drugiego dnia testów przeprowadzone na Athlonie 2000+(1,65v):

Temperatura otoczenia: 26°C

Temperatury po 15 min Hot CPU Testera

V11: 49°C

V7+: 46,5°C

A7+: 49,5°C

Copyright by Jacek Lewandowicz

P.s. radiator V11 nie jest wykonany z jednego kawałka miedzi finy są przyklejane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kocham te dywagacje  :D  

Dane z pierwszego dnia testów przeprowadzone na Athlonie 1700+@2325MHz (1,625v):

Temperatura otoczenia: 25°C

Temperatury po 15 min United Devices Agenta

V11: 56°C

v7+: 54,5°C

A7+: 56°C

Temperatury w po 15 min siedzenia w biosie

V11: 47°C

V7+: 43,5°C

A7+: 46°C

Dane z drugiego dnia testów przeprowadzone na Athlonie 2000+(1,65v):

Temperatura otoczenia: 26°C

Temperatury po 15 min Hot CPU Testera

V11: 49°C

V7+: 46,5°C

A7+: 49,5°C  

Copyright by Jacek Lewandowicz

P.s.  radiator V11 nie jest wykonany z jednego kawałka miedzi  finy są przyklejane

jakby na to nie patrzec V7+ spisuje sie najlepiej,a ten cooler ma juz swoje latka :P

BTW - fajny test :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

V11 cichsze

eeekhmm... w ktorym miejscu ? :D to jest cos glosniejszego ? :P

bawiłem sie v11 przez dwa dni i na min.obrotach wydaje z siebie dziwny stukocik-pewnie to wina łozysk zamontowanych w coolerze

byl juz topic, zrobilem probki dzwieku :) http://zeus.polsl.gliwice.pl/~thriadae/v11/

teraz dalem tam zwykly wentyl na 7v, proc niepodkrecony, 40°C w idle, 46°C w stresie, ale za to mam cisze... no gdyby nie dyski :? :wink: ale co jak co cooler wydajny, doszedlem do ~2300 na nim, ale nie pamietam szczegolow :oops: aha, jak juz kupisz to nie wsadz w niego palucha :twisted: nie warto :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

V11 cichsze

eeekhmm... w ktorym miejscu ? :D to jest cos glosniejszego ? :P

bawiłem sie v11 przez dwa dni i na min.obrotach wydaje z siebie dziwny stukocik-pewnie to wina łozysk zamontowanych w coolerze

byl juz topic, zrobilem probki dzwieku :) http://zeus.polsl.gliwice.pl/~thriadae/v11/

teraz dalem tam zwykly wentyl na 7v, proc niepodkrecony, 40°C w idle, 46°C w stresie, ale za to mam cisze... no gdyby nie dyski :? :wink: ale co jak co cooler wydajny, doszedlem do ~2300 na nim, ale nie pamietam szczegolow :oops: aha, jak juz kupisz to nie wsadz w niego palucha :twisted: nie warto :wink:

juz kupil :D (patrz kilka postow wyzej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi