Arekko Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 Witam Wczoraj dotarła do mnie nowa grafa jak w tytule i odrazu w oczy rzuciło mi się delikatne odkształcenie PCB spowodowane dokręceniem chłodzenia ( w okolicach chipsetu ) , niestety ten model nie posiada backplate , więc zaczynam rozważać delikatne popuszczenie radiatora aby zmniejszyc naprężenie . Teraz pytanie czy ktoś ma takową grafe i czy u niego występuje podobny problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian696 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2015 Delikatne to nie problem .MSI gaming sie wygina w banana xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekko Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) CIekawe jaki to będzie miało wpływ na kartę po kilku miesiącach użytkowania , delikatne manipulacje śrubami niewiele poprawiły więc pozostaje zaufać inżynierom z Gigabyte , mam plan ją zwodować w przyszłym roku więc backplate plus blok powinny w przyszłości załatwić sprawe ale ogólnie nie lubie takiego wykonania bo mi śmierdzi troche fuszerką :) Edytowane 20 Listopada 2015 przez Arekko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian696 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) Daj kable zasilajace góra i podwiąż to nie bedzie ciągło w dół Edytowane 30 Listopada 2015 przez damian696 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) Większość kart ze sporym chłodzeniem i bez backplate'a się gnie. Nie jest to problem, ale jeśli Ci przeszkadza, to możesz ją albo podeprzeć w wolnym rogu, albo podwiesić za ten róg do góry obudowy. Karty z prostym PCB łatwiej potem w końcu sprzedać. :) Absolutnie nie luzuj chłodzenia - zmniejszając docisk do rdzenia, pogorszysz tym samym temperatury. Edytowane 30 Listopada 2015 przez Dammeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 Zastanawiam się nad backplate'em do mojej karty. Czy w naszym kraju można kupić gdzieś takowe, w rozsądnej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekko Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2015 Raczej ciężko do nowych produktów , ja puki co przymierzam się do zwodowania swojej na full cover + backplate i powiem ci , że diabelnie ciężko kupić backplate poniżej 90 zł. Dla przykładu full cover od EK dedykowany do mojej karty - 109 Euro Backplate - 31 Euro Całkiem spory koszt jakby nie patrzeć , mogłem odżałować te kilka PLN więcej i kupić wersję G1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...