Gooner250 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 Witam, Mam laptopa Asusa G750JS z Windowsem 8.1 i z grafiką GTX 870M. Gdy grałem w grę(PES 2015) nagle komp się na chwilkę zawiesił, po czym wywaliło mnie, komp się zresetował i pojawił się niebieski ekran(ale nie blue screen). Na dole ekranu pojawiały się jakieś nazwy błędów, po czym nakazało mi zrobić przywracanie systemu. Przywróciłem więc system i komputer uruchomił się normalnie i działa do tej pory normalnie. Oprócz jednego szczegółu. W menedżerze urządzeń system widzi tylko zintegrowaną kartę Intela. Gdy biorę pokaż ukryte urządzenia, wtedy widać kartę Nvidii. We właściwościach napisane jest, że karta jest odłączona od komputera i należy ją podłączyć(kod 45). I w tym właśnie problem, nie wiem o co chodzi i dlaczego tak się stało. Gierki wiadomo, bardzo mulą na zintegrowanej. Sterowniki wgrane najnowsze. Gdy wgrałem Windowsa 10, system wcale nie widział Nvidii, nawet w ukrytych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wraith Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 U mnie to samo na Asusie X75VB. System też Windows 8.1, podobnie widzi tylko jedną kartę, zintegrowaną Intela. Karta dedykowana to NVIDIA® GeForce® GT 740M. Nie miałem żadnego blue screenu czy zawieszenia etc. Pewnego pięknego dnia tak się stało. Też nie wiem co z tym zrobić i również proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2015 zainstalowaliście najaktualniejsze sterowniki producenta - karta odpalona w menadżerze? nic w biosie nie wyłączone? i jaki profil zasilania ustawiony? bo w niektórych będzie wyłączona... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wraith Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 zainstalowaliście najaktualniejsze sterowniki producenta - karta odpalona w menadżerze? nic w biosie nie wyłączone? i jaki profil zasilania ustawiony? bo w niektórych będzie wyłączona... Hej. Dzięki za zainteresowanie. Właśnie problem w tym, że jak próbuję zainstalować jakiekolwiek sterowniki dostaję komunikat : "System Windows odnalazł oprogramowanie sterownika dla tego urządzenia, ale napotkał błąd podczas próby jego zainstalowania. NVIDIA GeForce GT 740M. Sterowniki dla tego urządzenia nie są zainteresowane.(Kod 28)" Wcześniej, przed tymi dziwnymi komunikatami, wszystko było ok. Grałem na tej karcie w Wiedźmina 1 bez żadnego problemu. Potem nagle zaczęły się problemy z uruchomieniem GeForce Experience(zawieszał się program), albo ze zaktualizowaniem sterownika(błąd jak wyżej). Instalowanie na piechotę przez Aktualizuj sterownik w Właściwości: Display i ręczny wybór pliku też nic nie daje. Jeśli chodzi o profil zasilania to jest fabryczny asusowy Power4Gear High Performance. Zaś w Menadżerze w Karty Graficzne jest tylko Intel HD Graphics 4000. Za to w Inne rządzenia widnieje Display z żółtym wykrzyknikiem. Rozwinięcie powoduje pojawienie się informacji: Producent: Nieznany Lokalizacja: Magistrala PCI 1, urządzenie 0, funkcja 0 oraz Stan urządzenia: Sterowniki tego urządzenia nie są zainstalowane. (Kod 28) W biosie raczej nic nie było grzebane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...