makkak Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2015 Witam, szukałem odpowiedzi w wielu miejscach ale pojawiają się sprzeczne informacje dlatego postanowiłem zapytać użytkowników forum, może ktoś już to przechodził, a więc:Mam (miałem) Windows 7 BOX Home Premium, zaktualizowałem za free do Windows 10. I teraz pytanie czy mogę wymienić kartę graficzną (chce w to wrzucić ok. 1k PLN) więc miło by było jakby ten zakup nie wiązał się z koniecznością zakupu nowego Windowsa...O ile w wersji BOX nie było problemów to nie do końca jest jasne jak zachowa się Windows 10, czy nie okaże się że nagle zrobiła mi się z systemu wersja OEM i po wymianie grafiki nie będzie się chciał aktywować...Czy ktoś z Was przez to przechodził? Ma jakieś doświadczenia w tej materii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2015 System jest przypisany do płyty ( w wersji OEM ) . Tym miałem Win 7 BOX więc taka samą licencję powinien mieć Win 10 , system nie jest do niczego przypisany , możesz go używasz jak chcesz ( zgodnie z licencją ) - nawet jak zmienisz kompa na nowego to system nadal będziesz miał . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makkak Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2015 właśnie czytam i widzę coś takiego: http://answers.microsoft.com/pl-pl/windows/forum/windows_10-win_upgrade/windows-7-box-jaki-będzie-windows-10-oem-czy/436d3430-0cff-4b5d-8912-7acd0a874c7d?auth=1 "Po wykonaniu uaktualnienia, będziesz mógł używać Windows 10 tylko na tym urządzeniu." Czyli wygląda na to że zmiany sprzętowe będą utrudnione. Dlatego właśnie zadaje pytanie na forum czy ktoś wymieniał sprzęt w swoim PC po aktualizacji do Win 10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2015 Wymiana karty graficznej nie ma wpływu na aktywację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...