militarius Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) Witam, Problem pojawił się prawdopodobnie po aktualizacji biosa (niby przebiegła pomyślnie) i reinstalacji systemu. nie ma dźwięku - w menedżerze urządzeń jest wszystko w porządku, oprogramowanie od karty jak i ustawienia dźwięku w panelu sterowania wykrywają podłączone głośniki, a mimo wszystko ikona w pasku jest przekreślona i "brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego audio". próbowałem już różne sterowniki i nic nie pomaga. "nie połączono - brak dostępnych połączeń". nie identyfikuje sieci, karta sieciowa włączona, o dziwo internet działa, na innych komputerach jest okej. "połączenie nie jest prywatne". pokazuje przy każdej stronie z https, nie idzie nawet ściągnąć chrome. zegar działa prawidłowo, bateria wymieniona, synchronizacja czasu z internetem również włączona i działająca, a mimo wszystko nie da się przeglądać internetu. ręczne instalowanie certyfikatów raz pomaga raz nie. o dziwo w firefoxie nie ma takiego problemu. również zaczęły się pojawiać bluescreeny "irql_not_less_or_equal". obstawiam płytę główną, bo problem jest nawet po kilkukrotnym postawieniu systemu (więc kwestia np. dysku odpada). Memtest86+ przechodzi pomyślnie, skanowania nod32 czy malwarebytes anti-malware również bez żadnych błędów, więc wirusy wykluczam. downgrade biosu również nie przynosi rezultatów. czy jedyne rozwiązanie to kupno kart sieciowej i dźwiękowej na PCI? nie wiem jak działa serwis MSI i czy jest szansa odesłania tego na gwarancję. a może po prostu się rozglądać za nową płytą? jaką? jestem w stanie przeżyć bez OC :P i7 4770k w tym momencie bez OC MSI Z87G41 PC Mate 4x4GB Kingston HyperX szare grafika integra / Gainward GTX260 SSD Crucial MX100 256GB XFX 550W w załączniku log z combofixa ComboFix.txt Edytowane 15 Listopada 2015 przez militarius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...