salata Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2015 Witam, jest sobie taki komputer i3-2120/8GB/Radeon 7850 2GB/SSD+RAID0, dziala to na Intelu DQ67SW. Podlaczone to jest do mojej 50calowej plazmy 720p (nadal jestem z niej zadowolony), ale do ktorej zastanawiam sie na wymiane na wiekszy LCD (60") FullHD.Calosc sluzy jako HTPC (Kodi) i sprzet do grania. 720p nie jest jakos bardzo wymagajaca jezeli chodzi o sprzet jednak w przyszlosci moze zostac zastapiona przez ekran z rozdzielczoscia natywna 1080p. Ostatnio wpadl mi w rece i5-2400 i zastanawiam sie czy warto wymianic CPU w tym systemie. Czy osiagne jakies znaczace polepszenie wydajnosci w grach? Czy moze sprzedac te 2 procesory i poszukac i7 2600? Ze wzgledu na plyte i system operacyjny OEM (upgrade do Windows 10) raczej nie biore pod uwage wymiany wiekszej ilosci komponentow w najblizszym czasie, szczegolnie ze pociagnie to za soba wymiane pamieci. Co byscie mi doradzili? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeeDead Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 Zmienić się opłaca na pewno, tylko zależy za ile :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobexor Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 nawet z oem możesz spokojnie zmienić platformę piszesz do microsoftu że ci płyta padła i wymieniasz nie będą ci robić problemu co do samej wymiany przeskok z tej i3 na i5 to jakieś 50% według starych testów więc jak masz proca za darmo to jak najbardziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...