czehoo Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2015 witam, mam problem z instalacją windowsa 7 mianowicie za każdym razem instalacja systemu zatrzymuje się na błędzie informującym o brak wymaganego sterownika urządzenia stacji dysków cd dvd. dodam że system instaluje z pendrive. podzespoly: cpu amd athlon x2 7750 mobo asrock 960gc-gs fx hdd samsung 250gb gpu 9600gt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2015 instaluje z pendrive. Tu jest problem, nie wiem jak go rozwiązać, można go obejść instalacją z dvd. Pendrive przygotowany rufusem czy innym narzędziem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kchteam Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2015 Polecam przygotować pendrive z narzędziem Windows 7 USB DVD Download Tool. Używam go od zawsze i nigdy nie miałem problemów z obrazem. Przypuszczam, że obraz masz z poprawnego źródła, tj. nie wzbogaconego za bardzo o dodatkowe funkcje - jak nie, to będą Ci się działy czary. [Przemek] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czehoo Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2015 Polecam przygotować pendrive z narzędziem Windows 7 USB DVD Download Tool. Używam go od zawsze i nigdy nie miałem problemów z obrazem. Przypuszczam, że obraz masz z poprawnego źródła, tj. nie wzbogaconego za bardzo o dodatkowe funkcje - jak nie, to będą Ci się działy czary. [Przemek] no właśnie przygotowalem pendraka tym programem i wyskoczył błąd podczas instalacji. jezeli chodzi o windowsa to jest on czysty bez żadnych bajerów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kchteam Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 Możesz jeszcze spróbować obejść problem, mianowicie wyłącz w biosie napęd dvd/cd lub przełącz z AHCI na ATA. Upewnij się jeszcze, że dysk jest ustawiony na AHCI. Jak to nie pomoże, na wszelki wypadek przywróciłbym jeszcze w biosie defaultowe ustawienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...