wrozansk Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) Witam, Przymierzam się do kupna karty graficznej do mojego komputera. Do tej pory był on używany głównie do bardziej profesjonalnych zastosowań (wirtualizacja), więc za kartę mi służył GF 210, ale ostatnio mnie coś naszło by pograć w coś. Przez coś, rozumiem tytuły jak Wiedźmin 3 oraz Fallout 4. Dla mnie jakość grafiki ma drugorzędne znaczenie, bardziej zależy mi na fabule więc mogę grać nawet na Medium czy Low. Jeśli gra ma dobrą fabułę, to nie przeszkadają mi niskie detale. Co do parametrów samej karty, najważniejszym kryterium jest cisza. Mieszkam w kawalerce, mój komputer jest 2 metry od łóżka, na którym śpi żona:) Cała reszta, czyli np. możliwość OC, jest mniej istotna. Istotne parametry mojego komputera: - CPU: AMD FX-8320 - podkręcony na FX-8350 - MOBO: Gigabyte GA-990XA-UD3 - RAM: Ballistix 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz CL(9-9-9-24) Unbuffered NON-ECC 1.5V - PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W Kwota jaką zamierzam przeznaczyć na zakup to max 1000 zł. Interesują mnie tylko nowe karty, nie chcę się bawić w używki. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, Wojtek. Edytowane 22 Listopada 2015 przez wrozansk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) Do tego FXa najbardziej nada się GTX 960.Myślę, że pół pasywny asus strix spełni twoje wymagania: http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-geforce-gtx-960-strix-4-gb-gddr5-128-bit-dvi-hdmi-3xdp-box-90yv07q1-m0na00-strix-gtx960-dc2-4gd5-778770/ Edytowane 22 Listopada 2015 przez Seldo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 W tej cenie to albo GTX960 albo R9 380 . Asus Strix lub MSI Gaming , ew. Gainward Phantom . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrozansk Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2015 Dziękuję za pomoc. Chyba zdecyduję się na tego Asusa. Pozdrawiam, Wojtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...