nalewator Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2015 Jak w temacie. Padła mi płyta co zakupić w zamian (do oc na poziomie pro3) . Może być jakaś używka z gwarancją rozruchowa choćby. Cena max 350 zł. Zmiana platformy nie wchodzi w grę wszystko mi dobrze działa poza tym jest to nieopłacalny interes. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2015 Albo ww. Pro3 albo coś na Z77 , tyle że z Z77 musiał byś szukać lepszych płyt w stylu MSI Z77-G45 czy Asrock Z77 Extreme 3/4 . Słabsze płyty na Z77 miały gorszą i często niechłodzoną sekcję zasilania . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arielcpu Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2015 Szukaj Asusa Z68. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2015 Dzięki za rady coś poszukam w tych typach. Druga sprawa jak się ma licencja windy(8.1 64-bit home) do wymiany płyty po wymianie pójdzie czy będzie się pluć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2015 Dzięki za rady coś poszukam w tych typach. Druga sprawa jak się ma licencja windy(8.1 64-bit home) do wymiany płyty po wymianie pójdzie czy będzie się pluć? Prawdopodobnie tak ale wtedy dzwonisz na infolnię MS i mówisz co się stało, a tam, o dziwo, Ci pomogą i winda dalej śmigać i będzie legalna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2015 Albo ww. Pro3 albo coś na Z77 , tyle że z Z77 musiał byś szukać lepszych płyt w stylu MSI Z77-G45 Wszystko tylko nie tanie MSI. Mają tak wybrakowane i głupie UEFI że masakra. Z77/Z68 wyższej klasy do 200zł wyrwiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2015 Ja bym bral ponownie Asrocka lub Asusa na z77. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 Dokładnie. Jakbyś trafił ten sam czipset, lub ewentualnie next generacje to szansa jest że nie bedzie potrzeby reaktywacji windy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 Asusy lubia miec dualboota - na jakis czas pomaga reset przez bateryjke i ponowne ustawienie wszystkiego... Nie wiem jak z z68/67 ale na p67 dodatkowo niepotrafili naprawic state c3/c6 co powoduje zwiechy pc, gdy sie tego nie wylaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 (edytowane) Na tym Asrocku też miałem dualboota ,można z tym żyć.Poszukam czegoś na z77 Warto zakupić Asrock Z77 pro 4 ? Edytowane 24 Listopada 2015 przez nalewator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arielcpu Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 Ja nigdy asrocka nie kupie. Dlaczego? Bo to dobrze wygladajaca na papierze tandeta. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 Jakieś argumenty na poparcie Twojej opinii? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klinsmann Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 asrock tandetę zostawił jeszcze przed socketem s775 ;) jak masz pro4 to bierz, płyty asrocka z drugiej ręki szybko schodzą, moim zdaniem nie bez przyczyny. pozycje z serii extreme zazwyczaj poniżej 300 ciężko ustrzelić ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arielcpu Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2015 Jakieś argumenty na poparcie Twojej opinii? :)Najwiecej argumentow jest na forum. A to piny w sockecie sie wyginaja, sekcja zasilania nie wyrabia, problemy z pamiecia, nie wstaje plyta nagle, dzieki. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2015 (edytowane) Większych bzdur nie czytałem. Serio. Ten Twój seagate jest bardziej awaryjny niż płyty ASRock'a. No ale czego sie spodziewać po osobie co kupowała płytę ASUS za 850 zł. To wiadomo jakie ma podejście. Edytowane 19 Grudnia 2015 przez Devil 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arielcpu Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2015 (edytowane) Plyta kupiona byla na licytacji za polowe tej ceny jakies 1,5 roku temu. As(s)rock to kupsztyl i to jest fakt. Moze nie wszystkie ale wiekszosc. :-) Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Edytowane 19 Grudnia 2015 przez arielcpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2015 Bredzisz. Taptaptap Mlais M52 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2015 To samo moge o asusie powiedziec - ciagle problemy z dual boot, lubi sie zawiesic przed wczytaniem biosu - czarny ekran i tylko dluzsze przytrzymanie resetu pomaga. Od premiery nie naprawili bledow zwieszajacych system przy wlaczonym s3/s6. Jest to juz moja 3 plyta od nich (p8p67 delux licze 2 razy z powodu wymiany na b3) i ciagle te same problemy i zapewnienia, ze w koncu cos tym zrobia... a pozniej nowe sockety i plyty, a stare sie porzuca niedorobione. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2015 Tak dla wyjaśnienia . Płyta okazała się ok . W jednym serwisie stwierdzili ,że płyta padła(pewnie nawet nie podpinali bo proca nie mieli na s1155) , odesłałem do serwisu który naprawia mobo i stwierdzili ,że płyta jest ok. W takim razie podejrzenie na proca, ale dla pewności pożyczyłem z pracy jakiegoś Della desktopa z i5 2500 wsadziłem w moja płytę i ciemność (mój proc w Dell-u działa). Zgłupiałem rozmontowałem kompa i poszedłem sprawdzić pod inną zasiłką .Też działa. Przyczyną "nie działania" kompa okazał się kabel DVI od monitora (mój zwierzak go nadgryzł!!!!). Nie wpadłem na to wcześniej gdyż tego Della podpinałem d-subem a nie DVI czy HDMI :> O Asrocku złego słowa nie powiem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...