mustek36 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 Witam, to mój pierwszy temat na forum. Jakiś czas temu (przed podwyżka cen ;)) kupiłem 6700k, który chodzi na Asus Pro Gaming + Dark Rock Pro 3. Wczoraj postanowiłem, że pora wreszcie wypróbować tą literkę "K" na końcu. Zdejmowanie IHSu poszło gładko. Zmontowałem wszystko z wymienioną pastą i sprawdziłem temperatury. Dzisiaj postanowiłem jeszcze sprawdzić jak procesor zachowa się z coolerem przymocowanym bezpośrednio do rdzenia. Wygląda jednak na to, że chłodzenie jest za wysoko i procesor nie dosięga do nóżek płyty. Tutaj rodzi się moje pytanie: Jak to złożyć żeby zadziałało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 Musiał byś sprawdzić co przeszkadza w położeniu stopki chłodzenia bezpośrednio na rdzeniu i to usunąć ( o ile się da ) . Choć lepszym wyjściem będzie posmarowanie rdzenia dobrą pastą termoprzewodząca i założenie spowrotem IHS-a . Przewodność cieplna nie wiele na tym ucierpi a znacznie spadnie ryzyko uszkodzenia procka . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mustek36 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 Jedyną przeszkodą są śrubki mocujące cooler ;) W takim razie montuje ponownie IHS. Dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 I nie warto było tracić gwarancję. No chyba że masz zamiar osiągnać wysokie OC. U mnie na HR-02 i7 6700K na Z170-A od Asusa nie osiąga nawet 70'C. OC 4.5 ghz i póki co stabilnie. Pamięci na 3000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...