virtuomaniak Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2015 Hej! Niestety po niecałym roku sprzęt trafił na serwis (zrywanie połączeń z dyskiem zewnętrznym oraz zrywanie połączeń na 5Ghz)Dotychczas korzystałem z firmware google project i muszę przyznać, że pod względem stabilności działał przyjemnie...Jako, że nie mogę wziąć tego samego sprzętu (rzadko osiągalny jako nowy sprzęt) a po drugie wpadł mi komputer z kartą AC dual band Intel 3160W związku z tym poszukuje modelu z obsługą AC.Kwota hmm zastanawiam się do 700 zł ( w końcu 40% z tej kwoty mam zwrot za poprzedni sprzęt więc dokładam jakieś 400zł) Tylko pytanie czy warto... Czy można dobrać sprzęt w podobnej cenie 300zł...Lecz im mniej tym lepiej. Moim faworytem jest RT-AC68U ale chyba cena jest zbyt wysoka jak na taki sprzęt.Router wykorzystuje jako serwer wydruku ( hp k209a) , dysk zewnętrzny USB 3.0, dysk sieciowy, p2p, dlna, sporadycznie ftp.Firmware raczej wykorzystany nieoryginalny. Code google nie był złym softem ale zwróciłem uwagę na niego ze względu na brak możliwości używania tomato.OpenWRT na rt-n56U nie działał prawidłowo. Nie potrafił jednoczenie stworzyć sieci 2,4 jak 5 ghz. Po drugie jest zbyt rozbudowany do moich zastosowań.Gdzie będzie znajdował się sprzęt...Budynek mieszkalny na nowym osiedlu. Siec 2.4Ghz jest straszna... Sieć na sieci. Ciężko znaleźć wolniejszy kanał. Lecz obsługa DUAL BAND musi być ponieważ nie wszystkie sprzęty obsługują 5 Ghz.Musi jednocześnie nadawać 2.4ghz jak i 5ghz. Dodatkowo powinna być sieć guest.Mieszkanie do ~50 metrów. Wykorzystanie 3 porty LAN i jedno WAN.Dostawca UPC poprze Ubeee w trybie Bridge.Będę wdzięczny za pomocne komentarze! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 Jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorgan01 Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 (edytowane) Polecam netgear r7000 lub Asus rt-n68u Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Listopada 2015 przez moorgan01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2015 To są moje dwa faworyty... Lecz nie potrafię zdecydować który... Testy są podobne. netgear ma lepsze taktowanie procesora. Asus ma lepiej rozbudowane asus wrt Lecz i tak soft będzie zmieniiony Asus dłuższa gwarancja 36 miesięcy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2015 Wg testów asus jednak minimalnie bo minimalnie ale wygrywa z netgear. Wziąłbym Asusa chyba, że chciałbyś spróbować czegoś nowego (Asusa już miałeś) i bardziej odpowiada Ci design i leżąca pozycja Netgear :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2015 Desing mi nie przeszkadza ponieważ nie będę go wieszał... Lubię zmiany czemu nie. Lecz nigdzie nie mogę doczytać a propo możliwości o których pisałem w pierwszym poście dotyczące netgear. Asus wiem, że ma. Sprzęt był dobry przez pierwsze pół roku :) a że się sypnął to go nie skreśla. Boje się również tego, że jest to model z przed 2 lat i jeśli sytuacja się powtórzy znowu będzie podobny problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) wiesz... mój asus też poleciał na serwis po niecałym roku ale byłem z niego zadowolony, też nie skreślam... no chyba, że Asus poleci w człona i się wypnie ;) Może zapytaj o dręczące Cię kwestie na znanym forum dot. routerów i alternatywnego oprogramowania :) Edytowane 27 Listopada 2015 przez Piehursson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2015 Można zamknąć . Zakupiłem RT-AC68U Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...