elh Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Chodzi mi o wiekowy juz dosc problem 60Hz, chce sobie zablokowac na wyzszym pozimie ale sterowniki robia to tylko dla DirectX a pod OpenGL dalej jest. Wolalbym nie ladowania do ramu jakis glupich tweakerow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 wpisz 60Hz w szukaj., a na pewno znajdziesz, tak jak ja znalazłem między innymi twuj post... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1984 Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 uzyj powerstripa na profile wyswietlania -> konfiguracja -> i kolo odswiezania jest taka ikona kłódki, naciskasz na nia i to wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Chodzi mi o wiekowy juz dosc problem 60Hz, chce sobie zablokowac na wyzszym pozimie ale sterowniki robia to tylko dla DirectX a pod OpenGL dalej jest. Wolalbym nie ladowania do ramu jakis glupich tweakerow... wnoszę więc, że masz winXP SP1 bądź win 2K SP3 Zaopatrz się w programik refresh lock/refresh force, ale one, żeby działały, muszą być stale uruchomione, i co za tym idzie zajmują trochę pamięci i CPU time. Polecam w zamian za to riva tuner-> odpalasz raz, tworzysz listę rządanych refresh rate dla danych rozdzielczości, instalujesz to, i wszystko. Później nie musisz już uruchaniać riva tunera, refresh rate będzie Ci się zmieniał sam (windows tym zarządza), ale nie możesz zrobić tego manualnie, jedynie przez korektę w riva tunerze, i dopiero po reboocie zadziała. Coś za coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Ok od bardzo dawna uzywalem RivaTunaera do zmiany ustawien w rejestrze, w koncu zostawilem go w systrayu, wszsystko nieomalze w porzadku: Quake3 144Hz, GTAVC tez prawidlowe odswiezanie ale w CounterStrike'u dobre odswiezanie jest tylko w menu a w grze z powrotem 60Hz co zrobic? Dla ulatwienia dodam ze w CounterStrike'a gram najwiecej.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENO Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Spróbuj tak: START----URUCHOM---dxdiag WIĘCEJ POMOCY ZASTĄP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Ok od bardzo dawna uzywalem RivaTunaera do zmiany ustawien w rejestrze, w koncu zostawilem go w systrayu, wszsystko nieomalze w porzadku: Quake3 144Hz, GTAVC tez prawidlowe odswiezanie ale w CounterStrike'u dobre odswiezanie jest tylko w menu a w grze z powrotem 60Hz co zrobic? Dla ulatwienia dodam ze w CounterStrike'a gram najwiecej.... eee? zawsze używałem RT i nigdy mi się coś takiego nie działo, w CS też nie... A nie grasz przypadkiem w CS na rozdzielczości, dla której nie zdefiniowałeś odświerzania w Riva Tunerze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 nic tam teraz uzywam RefreshForce uzywa mnej zasobow i jest luz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralphi13 Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Polecam NVRefreshTool 2.1 -NIE REZYDUJE W PAMIĘCI- dobry jest i szybki jest :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...