Skocz do zawartości
patrykz8

laptop [3000 - 3500 zł]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, rozważam kupno laptopa w tym przedziale canowym.

W oczy rzuciła mi się oferta asusa z x-koma, który aktualnie jest na promocji 200 zł niżej:

http://www.x-kom.pl/p/251178-notebook-laptop-156-asus-x550jx-xx102h-i7-4720hq-8gb-1tb-dvd-win8-gtx950.html?partnerid=100698762&sm12=MjM=&ts=1448495475&token=e7f471a3cc78f41419ec1ee4122b5494

Jednakże jest też asus, z takim samym osprzętowaniem, ale z lepszym ekranem: 

http://www.x-kom.pl/p/251240-notebook-laptop-156-asus-r510jx-dm149h-i7-4720hq-8gb-1tb-dvd-win8-gtx950.html

Pytanie czy warto do niego dopłacać aż 4 stówki ?

Rozważałem też zakup lenovo y50-70 a konkretnie tego :

http://www.x-kom.pl/p/261086-notebook-laptop-156-lenovo-y50-70-i5-4210h-8gb-1000-gtx960m.html

Jednakże odstrasza mnie awaryjność tych lapków i jak dużo ludzi narzeka na problemy z nimi związane.

Dodam, że laptop ma służyć do pracy, ale też możliwości pogrania w nowsze tytuły(fajnie jakby ten witcher 3 odpalił na tym lowie/mediumie biggrin.png ). Bardzo ważne jest to, żeby ten sprzęt był w miare niezawodny(co mnie na wejściu odstrasza od wspomniego wcześniej lenovo, który parametrami jest jak wiadomo najlepszy). 

Jeśli chodzi o system, to nie gra dla mnie roli, czy jest czy też go nie ma, gdyż mam darmowego wina z dreamsparka x]

Jestem jak najbardziej otwarty na jakieś inne propozycje. pozdrawiam smile.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli jesteś graczem i myślisz i przyszłościowym laptopie dorzuć jeszcze kilka złotych i kup Lenovo Y50-70 z procesorem Intel Core i7. Coraz więcej gier wykorzystuje 4-rdzeniowy procesor, zdecydowanie będzie to przyszłościowe rozwiązanie. Ofert w sieci na ten model nie brakuje, poniżej przykładowa oferta z Sferis.

www.sferis.pl/p/378264-laptop-lenovo-y50-70-59-445861-i7-4720hq-156uhd-8gb-sshd1tb-gtx960m-noodd-noos.html

Awaryjność w tych notebookach to tak jak w każdych tylko i wyłącznie dyski twarde, jednak na to nie znajdziemy rozwiązania :( Z danych wynika, że około  80% reklamacji to własnie awaria dysków. 

Edytowane przez Brainos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus X550JX z i7HQ + GTX950M + win
To bardzo dobry wybór do gier. Z kodem rabatowym w koszyku: OKAZJA -200zł. Cena bardzo atrakcyjna za takie podzespoły.

W grach przy GTX950M na DDR3, takich jak W3 lepsza jest matryca HD - dla większej wydajności. W FHD nie pograsz w wiedźmina na tej grafice, bo będzie za słaba. A obniżenie rozdzielczości z FHD do HD spowoduje, że znacznie tekstury pójdą w dół 'rozciągniecię'. Dlatego lepsza byłaby natywna HD zdecydowanie do tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi