Lahl81 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2015 Witam. Chciałem uzyskać pomoc w w/w temacie. Zamierzam wymienić dysk hdd w lapku na ssd. Przy kupnie lapka miałem na nim Windows 7, obecnie mam Windows 10. Czy mogę na nowym ssd na czysto zainstalować Windows 10 z kodem rejestracyjnym z tego Windows 7 (kod podany na obudowie lapka). Prosiłbym o szczegółową instrukcję. Z góry dziękuję i pozdrawiam :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) Nie da się zainstalować win10 używając kodu z win7. Musisz zainstalować win7 ze swoim kluczem i zrobić upgrade do 10. Chyba że jest jeszcze jakaś możliwość o której nie wiem. Edytowane 27 Listopada 2015 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarrionCrow Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) A czy ostatnia aktualizacja (Threshold 2) nie umożliwia właśnie instalacji 10 z kluczem od 7/8/8.1? Wydaje mi się, że czytałem o tym w którymś artykule. Tylko nie wiem czy obrazy są znowu dostępne do pobrania, bo ostatnio je wycofali. Edytowane 27 Listopada 2015 przez CarrionCrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2015 Tak naprawdę to jeśli autor już zupgradeował Win7 do Win 10 (bo tak to rozumiem) to żadnego klucza nie potrzebuje, wystarczy czysta instalacja i system się powinien aktywować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2015 Nie zaktywuje się, bo nie będzie się zgadzał identyfikator sprzętowy. Telefon do Microsoftu powinien załatwić sprawę. Poza tym licencja po upgradzie do WIndows 10 po upływie 30 dni jest przeniesiona na stałe. Starego systemu z kluczem przy czystej instalacji już nie aktywuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2015 A czy aktywacja online nie odbywa się na podstawie identyfikacji mobo? I tak, jeśli nie aktywuje się automatycznie to telefon do MS załatwi sprawę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maker3 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2015 Instalator TH2 (obrazy już wróciły) nawet nie będzie pytać o serial, jeśli pod koniec instalacji podamy hasło do WiFi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2015 Ale oprócz mobo także dysk jest elementem na podstawie, którego powstaje identyfikator sprzętowy. Przynajmniej tak było do tej pory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maker3 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2015 Ale oprócz mobo także dysk jest elementem na podstawie, którego powstaje identyfikator sprzętowy. Przynajmniej tak było do tej pory. Ostatnio zamiast DVD brat włożył SSD i było tak jak napisałem wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 Faktycznie zmiana dysku na SSD nie spowodowała jakichkolwiek problemów z aktywacją. Do Lenovo G580 trafiła druga kostka RAM 4GB i SSD ADATA SP920. Instalacja przeprowadzona w trybie UEFI. System startuje w 10 sekund. Petarda. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2015 A czy ostatnia aktualizacja (Threshold 2) nie umożliwia właśnie instalacji 10 z kluczem od 7/8/8.1? Wydaje mi się, że czytałem o tym w którymś artykule. Tylko nie wiem czy obrazy są znowu dostępne do pobrania, bo ostatnio je wycofali. umożliwia bo sam tak instalowałem ostatni build 1511 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...