lukaszr89 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 Witam, proszę o pomoc w wyborze klawiatury, głównie gry, ważne zeby było podświetlenie. Moje typy: Gigabyte K7 Force Roccat Isku zwykle miałem klawiatury o niskim skoku, jednak nie wiem czy nie przejść spowrotem na wysoki skok. Myszkę mam Roccat Kone +, stąd pomysł na klawiature Roccata, mechaniczna chyba poza zasięgiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 Zainteresuj się Gigabyte K8100 v2, lub może Apex Raw? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr89 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) Gigabyte K8100 v2 mnie zaciekawił, miałeś może z nią jakiś osobisty kontakt? Zaczynam coraz poważniej myśleć o mechanicznej: QPAD MK50 Stellseries 6gv2 Qpad na redach, stellseries na blackach i nie ma podpórki pod nadgarstki (chyba można dokupić):/ Obie nie podświetlane, ale w sumie mam ją na biurku i pewnie podświetlenie byłoby i tak wyłączone. Edytowane 29 Listopada 2015 przez lukaszr89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) Dokładnie, mam u siebie K8100 v2. Klawisze wyższe i o większym skoku, niż np. w Lycosie, ale wciąż niższe niż standard. Co tu dużo mówić - jest wygodna, ma też długą podkładkę pod nadgarstki, przez co nie ma problemu, że krawędź będzie uwierała w spód dłoni, ponieważ całe się mieszczą. Fajnym dodatkiem też jest sylikonowa nakładka na klawisze - można jeść nad klawą i nie obawiać się o okruchy itp wpadające do środka, znacznie też ją wycisza, gdyby komuś w otoczeniu przeszkadzał hałas pisania. Z minusów - brakuje mi wciętego Capsa, a podświetlenie jest domyślnie wyłączone, przez co trzeba przy każdym uruchomieniu kompa, lub restarcie, samemu je włączać. Edytowane 29 Listopada 2015 przez Dammeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) Trochę odbiegając od tematu (przepraszam) czy można gdzieś kupić taką silikonową nakładkę Gigabyte'a? Może pasowałaby by również do Force K7. Jeśli zaś chodzi o samą K7 to całkiem fajna, wygodna klawiatura z niskim skokiem klawiszy. Mam jednak wrażenie, że jest głośniejsza odrobinę od poprzednio posiadanego przeze mnie Logitecha x-slim (nie pamiętam modelu). podoba mi się w niej to, że mimo braku pełnej podkładki pod nadgarstki jest wygodna a nie zajmuje na biurku tyle miejsca co np. K8100. Nazywanie jednak K7 klawiaturą gamingową jest mojej ocenie lekko na wyrost chyba, że o charakterze gamingowym świadczyć ma jej podświetlenie i antighosting w obrębie klawiszy WSAD, left shift i space. Odnośnie podświetlenia to nie podobają mi się dwie kwestie. Po pierwsze mamy 3 kolory: niebieski, zielony i seledynowy (chyba), który nota bene jest miksem zielonego i niebieskiego. Moim zdaniem tutaj powinien się znaleźć kolor czerwony. Dodatkowo bez względu na jaki kolor podświetlenia się zdecydujemy diody informacyjne (caps lock, num lock, scroll lock) zawsze świecą na niebiesko. Fajna jest jednak regulacja natężenia podświetlenia i głośności. Brakuje huba USB. Generalnie fajna, tania, wygodna klawiatura z niskim i w miarę cichym skokiem ale czy gamingowa? Edytowane 30 Listopada 2015 przez Piehursson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr89 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 kupilem roccat ryos mk, temat mozna zamknac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...