JamJestHam Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 Witam, tak jak w temacie chciałem zapytać się czy karta graficzna ASUS Geforce 960 GTX 4GB OC będzie pasowała do płyty głównej - AsusTeK P5KPL Proszę o szybką odpowiedź :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 Karta będzie pasować choć ta platforma nie pozwoli na pełne jej wykorzystanie . Jaki masz procesor i zasilacz - marka , model i moc !!! ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 GTX 960 do LGA775 - oczy mi krwawią Cokolwiek odpalisz będzie hamowane przez CPU bo nawet C2X QX9770 nie poradzi sobie z grafiką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JamJestHam Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) GTX 960 do LGA775 - oczy mi krwawią Cokolwiek odpalisz będzie hamowane przez CPU bo nawet C2X QX9770 nie poradzi sobie z grafiką. Okej, ale podłączyć da radę? bo i tak muszę jeszcze procesor wymienić (i7-4790K) więc płytę główną na pewno wymienię niebawem. Niestety moja karta graficzna jest najsłabsza ze wszystkich podzespołów, dlatego chcę zacząć od karty. Jeszcze jedno pytanie jaką płytę mógłbym kupić, żeby była jak najtańsza,a nie ograniczała karty? Karta będzie pasować choć ta platforma nie pozwoli na pełne jej wykorzystanie . Jaki masz procesor i zasilacz - marka , model i moc !!! ? zasilacz - 500w (niestety marki sprawdzić nie mogę), Procesor - Intel Quad 2 q6600 2.4ghz Edytowane 29 Listopada 2015 przez JamJestHam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 Pierwej sprawdź markę zasilacza, później myśl o karcie. Spokojnie możesz kupić tą kartę w kontekście późniejszej wymiany platformy - na dzień dzisiejszy będzie się jednak marnować. W jaki sposób mobo ma ograniczać kartę? O to się nie martw. Musisz dobrać mobo tak aby nie ograniczyć możliwości podkręcenia planowanego przez Ciebie 4790K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JamJestHam Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) Pierwej sprawdź markę zasilacza, później myśl o karcie. Spokojnie możesz kupić tą kartę w kontekście późniejszej wymiany platformy - na dzień dzisiejszy będzie się jednak marnować. W jaki sposób mobo ma ograniczać kartę? O to się nie martw. Musisz dobrać mobo tak aby nie ograniczyć możliwości podkręcenia planowanego przez Ciebie 4790K Zasilacz zobaczę jutro i napiszę tak po 17 (tak jestem leniwy). Mógłbyś podać jakąś płytę główną do 200zł dla i7, 960 gtx itp. Edytowane 29 Listopada 2015 przez JamJestHam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) do dwustu złotych pod 4790K? nową? - nie ma szans. Tutaj musisz się liczyć z kosztem minimum ~350zł - płyta na chipsecie Z97. No chyba, że nie masz zamiaru się bawić w podkręcanie i kupisz zablokowaną wersję 4790, wtedy można kupić tańszą płytę Edytowane 29 Listopada 2015 przez Piehursson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 Do I7 4790K to najlepiej brać płytę na Z97 - cena od ~300 zł . Do tego szybkie pamięci 2 133 mhz / 2 400 mhz . Budżetówki na H81/B85 nie wykorzystają w pełni potencjału tego procka choć pozwolą na jego OC . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JamJestHam Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 Dobra, dzięki każdemu kto pomógł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...