hospess Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 Witam, w październiku kupiłem nowy komputer. Przez pierwszy miesiąc wszystko dobrze działało, ale w listopadzie przy uruchomieniu komputera pojawia się czarny ekran. Najśmieszniejsze jest to, że jak go po tym zrestartuje, to wszystko działa już dobrze. Szerszy opis problemu: Od kiedy mam ten problem to zawsze pierwsze uruchamianie komputera (po dłuższym spoczynku np. następnego dnia) kończy się czarnym ekranem. Wyświetla się prawidłowo bios, potem normalne logowanie do windows. Jak skończy się logować to przez ok. 2 sekundy mogę wszystko normalnie robić i mam czarny ekran. Czasami też przy pierwszy uruchomieni migocze mi ekran, od samego początku (bios i windows). Przy uruchamianiu słyszę też "piski" niskie częstotliwości. Ważną sprawą jest też to, że obecnie używam zintegrowanej karty graficznej. Mam windowsa 10 64 bitowego zaktualizowany, bios tak samo i sterowniki do tej karty też mam najnowsze. Mój komputer: http://www.morele.net/inventory/info/r4B49q/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 Procek kręcony czy nie ? Wyjmij jedną z kości ram i zobacz czy komp będzie się zachowywał tak samo . Potem to samo zrób z drugą kością . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hospess Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 Procek nie jest kręcony. Ram sprawdzę jak będę miał więcej czasu, musiałbym wyjąć chłodzenie. Nigdy tego nie robiłem a komputer składany był przez morele. Nie wiem czy to ma znaczenie (jestem laikiem), ale gdy komputer jest wyłączony to na płycie głównej świeci się czerwona dioda z podpisem SB_PRW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackWinter Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zasilacz może być uszkodzony,ile tych pisków występuje? Sprawdź kondesatory na płycie głównej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...