cenciak Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 Witam.Zakupiłem ten serwer domowy, chodzi o Zyxel NSA320s, z myślą o małej firmie, powiedziano mi że powinien spełnić swoje zadanie.Potrzebuję stworzyć, przestrzeń w której będą foldery do których będą mieli dostęp poszczególni użytkownicy.Do tego udało mi się już dojść poprzez konfigurację przez przeglądarkę.W sieci lokalnej działa wszystko prawidłowo, lecz nie mogę dojść do tego jak skonfigurować nas abym miał taki sam dostęp z innej sieci (najlepiej prez goły internet) do tych folderów jak z sieci lokalnej.Proszę was o pomoc bo już tracę nadzieję Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 Włączenie i skonfigurowanie serwera FTP na Zyxel-u o ile masz dostęp w tej lokalizacji do publicznego IP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cenciak Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 No było by to w miarę rozsądne rozwiązanie. A czy była by możliwość obsługi takowego FTP z poziomu folderu sieciowego w windowsie, czy wszystko musiało by się zawsze odbywać poprzez program FTP typu total commander?I czy zachował bym wtedy możliwość uprawnień dostępu do danych folderów poprzez konlretnych urzytkowników? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 Oczywiście że tak, na tym polega dostęp do FTP-a i jego zasobów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cenciak Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 A czy był byś w stanie jakoś mnie pokierować jak stworzyć serwer ftp na tym NASie i skonfigurować go tak aby był widoczny z każdej lokalizacji? Zanlazłem też już funkcję mapowania dysku sieciowego w windowsie także zostaje tylko ustawienie serwera ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 Wszystko jest opisane w instrukcji więc po co mam przepisywać!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cenciak Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 Wybacz jestem zielony, no ale spróbuję sobie poradzić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...