naxi Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 Hej :) Dokupiłem ostatnio nowy dysk twardy i chciałem, aby chodziły jednocześnie ze sobą, ale pojawił się mały problem. Otóż, po jego podłączeniu, gdy wchodzę do uefi nie ma go w opcjach boot priority. Gdy poprzepinam kable mogę zrobić, żeby było na odwrót, ale nigdy nie pokazują się razem. Co ciekawe, pózniej zauważyłem, że w zaawansowanych opcjach jak wejdę w kontrolowanie dyskami twardymi to są one oba widoczne i mają te same ustawienia, więc nie wiem co może być nie tak. Dlatego się zwracam się do was, może wiecie o jakiejś opcji którą trzeba przestawić, aby wszystko działało. Z góry dziękuję za pomoc, Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 muszą działać jak są prawidłowo podpięte, a boot priority pokazuje tylko w jakiej kolejności maja być startowane i nic więcej pamiętaj że nowy dysk należy sformatować ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxi Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 Ok, dzięki. Myślałem, że musi tam być, aby odpowiednio działać. Formatowanie itd. sobie wygooglowałem po twoim poście. Przepraszam za zawracanie gitary takim pytaniem, ale chcę mieć wszystko w 100% poprawnie skonfigurowane. Miłego wieczoru :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...