FuckCaptcha Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2015 Mam telewizor Panasonic TX-36PG50F/P (jedyne 85kg). Chcę podłączyć go do komputera, żeby móc oglądać na nim filmy. Wejścia są widoczne na zdjęciu: http://ultraimg.com/images/panasonic.jpg Karta graficzna w komputerze (GTX 970) ma wyjścia HDMI i DVI. Na Allegro znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/aktywny-konwerter-hdmi-na-av-scart-euro-rca-i5138720788.html Czy ma to w ogóle sens? Komputer - kabel HDMI - konwerter - S-video - SCART w telewizorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2015 A nie masz miejsca na http://allegro.pl/ati-radeon-hd3450-256mb-ddr2-dms59-svideo-fv-gw-i5725848758.html ? 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuckCaptcha Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2015 O, nie wiedziałem, że istnieją karty z wyjściem S-Video. Czy jakość obrazu puszonego przez S-Video będzie znośna? Czy moc karty ma wpływ na odtwarzanie plików dobrej jakości (np. blurayowe ripy po 3GB+)? Pytam, bo nie wiem, czy mogę używać tej karty TYLKO jako wyjścia video a nigdy nie używałem karty tak słabej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2015 Już karty seri hd2xxx miały wsparcie dla współczesnych formatów wideo. Ta karta powinna sobie z tymi zadaniami radzić. Co do jakości, na kineskopowym tv 21 cali była zadowalająca. Nie wiem jakie parametry na wejściu przyjmuje twój tv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin'k Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2015 Możesz też skorzystać ze specjalnej przejściówki HDMI - SCART, jednak cena trochę odstrasza (340 zł). Szukaj w znanym serwisie aukcyjnym pod hasłem "KONWERTER HDMI+SC/HDMI SCART" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2015 (edytowane) zly temat Edytowane 18 Grudnia 2015 przez ZIBI_PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuckCaptcha Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2016 OK, mam Radeona HD3450 i kabel S-Video - SCART. Nie wiem jednak, co robić dalej. Karta jest podłączona do drugiego gniazda PCIe, ale w Menedżerze Urządzeń jej nie widać i wiatrak się nie kręci. Przypominam, że moją główną kartą jest 970-ka, a Radeona chcę używać tylko do oglądania filmów na starym TV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2016 Nie wiem czy da się tak zrobić aby jednocześnie działał GTX i stary HD3450 . Kiedyś było możliwe łączenie kart NV i ATI/AMD , ale teraz chyba nici z tego . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SambaVerde Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2016 Wyłącz GTX w managerze urządzeń i zobacz czy coś się zmieni ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2016 Jaką masz płytę? Najpierw włożyłbym samego hd3450 do kompa i sprawdził, czy karta działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuckCaptcha Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2016 Jaką masz płytę? MSI Z97 PC Mate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2016 Sprawdź gdzieś tą kartę, czy w ogóle działa. Skoro wentylator się nie kręci, może jest uwalona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuckCaptcha Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2016 Włożyłem do innego komputera (Windows 7 64-bit, sterowniki AMD dopasowane do modelu karty). Wiatrak na karcie w ogóle się nie kręci. Drugie wyjście na karcie to DMS-59 i bez kolejnej przejściówki nie jestem w stanie sprawdzić, czy cokolwiek widać na zwykłym monitorze (zagapiłem się przy zakupie). Wiatraki w kartach sprzed 8 lat kręciły się raczej przez cały czas, prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2016 Wiatraki w kartach sprzed 8 lat kręciły się raczej przez cały czas, prawda? Tak, tryby półpasywne to dość świeży wynalazek. Takrty tego segmentu występowały jako pasywne z większym radiatorem lub aktywne z małym śmigiełkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuckCaptcha Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 Sagi ciąg dalszy... Tak to wygląda, kiedy podłączam do PC naraz zwykły monitor i ten stary telewizor (wyjście S-Video na karcie -> wejście S-Video w telewizorze). Słabo to widać, ale obraz na TV jest czarno-biały: https://www.dropbox.com/s/wti1gk5lpupxdrg/S-Video%20-%20S-Video.mp4?dl=0 A tu to prawie to samo, tylko przy użyciu kabla S-Video -> SCART: https://www.dropbox.com/s/ecu2ma2964mpjrg/S-Video%20-%20SCART.mp4?dl=0 W obu przypadkach TV przestaje wyświetlać cokolwiek, kiedy pojawia się ekran logowania Windows. System widzi TV jako "generic non-PnP monitor", a próba zmiany czegokolwiek pod "multiple displays" kończy się wyłączeniem obrazu na OBU ekranach. Czy mogę coś jeszcze z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 Spróbuj pokombinować z programem TVTool, jeśli uda się go uruchomić na W7. Poszukaj w ustawieniach wideo (na kompie) poszukać opcji pal/ntsc, może tam coś zmajstrujesz. Możesz też zmniejszyć rozdzielczość pulpitu. Tv po załadowaniu może "gasnąć" na skutek zbyt dużej rozdzielczości obrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...