timmon24 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2015 Witam na komputerze miałem wcześniej system windows 7 ale niestety komputer bardzo mulił więc postanowiłem zainstalować win xp konfiguracja komputera o którym mowa Athlon 64 3800+ , MSI k9n neo , 1 Gb ram ,gforce 210 1 gb Odpaliłem komputer ustawiłem w biosie by w pierwszej kolejności czytało z napędu i wszystko OK zaczeła się instalacja jakich wiele miałem za sobą jednak co chwilę instalator wraca do tego samego punktu mianowicie instalator skopiuje pliki potem formatowanie ponowne uruchomienie komputera po wcześniejszym sformatowaniu partycji ponowne uruchomienie komputera i jestem już w kropce .. komunikat "dowolny klawisz spowoduje uruchomienie komputera " miga _ ale nic juz nie działa .. Powtarzam czynność instalując na innej partycji to samo .. Bardzo proszę o pomoc . kiedy instalowałem wcześniej win xp na innym komputerze albo u znajomych robiłem to samo i wszystko fajnie szło .. Dodaje screeny by ułatwić wam diagnozę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitras Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2015 Formatowales lub usuwales partycje ? Wyglada to na brak aktywnej partycji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2015 Masz tylko jeden dysk w kompie? Usunąłeś partycje pomocnicze z 7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2015 (edytowane) mam jeden dysk sata 250 gb .Są na nim 2 partycje .Dzisiaj wieczorem zrobię screna Jest też partycja zastrzeżona ok 100 mb .Na screnie będzie lepiej widać. Partycje pomocnicze nie rozumie .co to takiego na win 7 i w jaki sposób mogę je usunąć ? OK właśnie zapoznałem się na internecie jest krok po kroku jak to zrobić aler niestety nie nie zrobiłem tego ;/ Co mam teraz zrobić widzę to partycję jedynie z poziomu instalatora windowsa ? Jedyne co robiłem to formatowałem oba dyski przez instalator Win Xp z plyty jak mówiłem instalowałem już xp na xp wiele razy kiedy miałem problem i potrzebny był format albo na win 98 kiedyś ale instalację xp na win 7 robię pierwszy raz Edytowane 2 Grudnia 2015 przez timmon24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2015 Podczas instalacji usun wszystkie partycje i utworz nowe. O ile oczywiscie nie masz nic waznego na dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2015 DISKPART rozwiąże Twoje problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...