Kolorowy123321 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2015 Cześć, ostatnio poczułem lekki napływ gotówki. Z tego powodu uznałem że kupie sobie komputer. czy zestaw ma zawierać tylko komputer czy również system operacyjny, napęd optyczny i peryferia takie jak: monitor, myszka, klawiatura itp.: Tylko podzespoły, naped optyczny, system. do czego komputer będzie wykorzystywany: Do obrabiania materiałów Wideo oraz Audio. Gry.. Przegladanie internetu. Wysylanie materialu filmowego na serwis(Youtube). I takie tam sprawy prywatne jaką kwotę chcesz przeznaczyć: Do 20000. czy części mają być nowe czy mogą być używane: Nowe czy będziesz podkręcał podzespoły: Nie jestem zwolennikiem podkręcania procesora ale karty graficznej jak najbardziej. w jakiej rozdzielczości grasz/zamierzasz grać: 2560X1440 czy mieszkasz poza Polską (ceny za granicą są inne!): Mieszkam w Polsce czy możesz użyć części ze starego komputera takich jak: dysk twardy, napęd optyczny, obudowa: Niestety tylko naped optyczny. czy preferujesz jakiś konkretny sklep np. z powodu odbioru osobistego: Morele.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2015 (edytowane) http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_grudzien_2015?page=0,20 do tego rozszerz sobie ram do 32 GB przy czym ogranicz się do DDR4 2400. zmień SSD z 256 na 512 lub 1TB ale tej samej firmy co w zestawie dyski twarde, system i inne bzdety jak obudowa dobierz według uznania. wszystko masz w poradniku. złóż coś i podrzuć zestaw do sprawdzenia. Edytowane 2 Grudnia 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2015 (edytowane) Szczerze to jak chcesz wydać tak poważną kwotę wartą dobrego używanego samochodu to poważniej bym podszedł do tematu. Napisał co za dokładnie soft do obróki to ma być i czy to amatorsko czy do pracy. Bo w innym wypadku wezmą ten temat za prowokacje jakiegoś znudzonego gimbusa co nie ma nawet 20 zł w kieszeni. Ja tam bym nie inwestował więcej niż 10000 zł. Zwłaszcza że już monitor już masz i to QHD, wiec odpada SLI i wystarczy 980Ti. Za rok jak zajdzie potrzeba do dokupisz drugi lub wymieniasz na coś mocniejszego. Ew łączenie różnych kart w DX 12, które zapowiadają, ale to jeszcze się okaże, bo do tego czasu aż pokażą się pierwsze gry sporo wody upłynie. Zresztą z tego co tu czytam to ma być komp do streamowania. Tak więc i7 5820K + 980Ti + 16GB DDR4 2400/3000mhz + 512GB SSD. Edytowane 2 Grudnia 2015 przez Devil 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolorowy123321 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2015 Dziękuje bardzo za opinie, jestem bardzo wdzięczny... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Spychała Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2015 Kolorowy, tak jak wyżej napisano, łatwiej było by dobrać komponenty wiedząc w jakich dokładnie programach będziesz pracował. Z naszej strony mogę zaproponować taki zestaw: link - w proponowanym zestawieniu smiało możesz brać dwie sztuki karty graficznej oraz dysku SSD, w takiej sytuacji cały zestaw będzie kosztowąć nieco poniżęj 18 000 zł brutto, co zostawia jeszcze pole do manewru na zwiększenie ilości dysków HDD i/lub chłodzenia na wodne :) Daj znać gdybyć był zainteresowany ofertą to możemy porozmawiać o upustach ;) 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolorowy123321 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2015 Używam do filmów: Sony Vegas Fraps AudioCity Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) do sony vegas lepiej nadaje się karta od amd np r380. ten "znawca" coś takiego pokazywał parę dni temu może skorzystasz: Edytowane 3 Grudnia 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...