Narker Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2015 Witam. Ostatnio zastanawiałem się nad kupnem odtwarzacza BluRay. Czy warto kupić go do telewizora 24' z maksymalną rozdzielczością 1366x768? Czy BluRay obsługuje inne rozdzielczości niż FHD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2015 Do takiego telewizora nie warto, no chyba, że planujesz w najbliższym czasie wymianę na nowszy. A czy w ogóle warto brać blu-ray? Ja powiem, że tak, ponieważ nie uzyskasz takiej jakości obrazu, a przede wszystkim dźwięku, z np. streamingu. Tak więc, jak interesuje Cię wysoka jakość oglądanego filmu, to tylko obecnie płyty, lub ich obrazy zapisane na dysku. I tak, są już płyty blu ray z filmami 4k, jak i odtwarzacze do nich, tak więc nie tylko fHD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narker Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2015 (edytowane) Na lepszy telewizor niestety nie ma szans. Czyli nie warto? Edytowane 4 Grudnia 2015 przez Narker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2015 Do oglądania w takiej rozdzielczości nie warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2015 (edytowane) Kiedyś widziałem film FullHD na TV 1366x768 i wyglądało to bardzo dobrze. To znaczy obraz był bardziej "pikselowaty" niż na stojącym obok tej samej wielkości modelu z matrycą 1920x1080 (ten sam materiał video, był to salon SONY), nie mniej jednak wyglądało to ewidentnie lepiej niż jakość DVD (DVD to praktycznie 720x576). Tak że czy warto? Ja odpowiem tak: wolałbym na TV 1366x768 oglądać filmy 1920x1080 od filmów 720x576. Edytowane 4 Grudnia 2015 przez Kyle 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maker3 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2015 Dla mnie różnica między DVD a 720p jest kolosalna (dużo większa niż między 720p a 1080p). Podepnij komputer do telewizora puść film 1080p/720p z dobrego źródła (ok. 8GB/film) i oceń czy widzisz różnicę na swoim telewizorze. Najlepiej porównaj z jakimś filmem DVD, który masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2015 Może jakiś odtwarzacz multimedialny typu Popcorn czy coś podobnego .Co odtwarza sporo formatów. BD to jednak większe koszta płyt jak na taki TV. Jak dla mnie jest on za mały na BD. Więc nawet nie o rozdzielczość chodzi. Najlepiej to podpiać go jako monitor do kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2015 Kiedyś widziałem film FullHD na TV 1366x768 i wyglądało to bardzo dobrze. To znaczy obraz był bardziej "pikselowaty" niż na stojącym obok tej samej wielkości modelu z matrycą 1920x1080 (ten sam materiał video, był to salon SONY), nie mniej jednak wyglądało to ewidentnie lepiej niż jakość DVD (DVD to praktycznie 720x576). Tak że czy warto? Ja odpowiem tak: wolałbym na TV 1366x768 oglądać filmy 1920x1080 od filmów 720x576. Dokładnie tak. Sam miałem 10 lat temu taki TV i fullHD wyglądały o wiele lepiej niż standardowy PAL. Ważne żeby TV nie był zbyt stary bo HDCP nie będzie działać. U mnie nie działało i tylko filmy z komputera mogłem mieć w tej jakości.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narker Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 A co myślicie po prostu o kupnie dysku zewnętrznego i odtwarzaniu filmów 720p na tv przez USB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis799 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 Jeżeli Twój TV obsługuje oglądanie filmów z USB, to całkiem OK pomysł. Jeżeli nie jesteś pewien to podepnij się penem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narker Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 Właśnie zgrywam pojedyncze filmy na pendrive i oglądam na tv, ale ma tylko 4 GB, a lubię mieć kolekcję filmów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...