Crammer Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2015 Witam, Planuję kupić kompa - i tu pojawiają się problemy ;) nie mam czasu składać więc będe musiał chyba zamówić w całości, ze złożeniem. Myślałem o zestawie za 3300 - tylko jaką obudowę mu dać sensownie (o ile się da ;) ) by budżetu za bardzo nie naruszyć? Teraz dodatkowe pytania - czy zestaw ten nadaje się do dalszej rozbudowy (w domyśle najpierw podniesienie RAMu do 16 giga, komputer na teraz ma być tylko do grania, ale będę potem potrzebował większych zasobów do pracy ;) )? Ah, i od razu się zapytam - zestaw ten umożliwi mi spokojne granie na mid/high detalach w gry w najbliższym czasie (na teraz chciałbym wiedźmina 3 sobie pograć)? I jeszcze jedno - skoro zamawiam ze złożeniem to czy na coś zwracać szczególną uwagę, może któregoś sklepu się wystrzegać czy coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tilon Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2015 (edytowane) 1) W 3300 zmieścisz się z wydajnym procesorem, kartą graficzną, obudową, a w 3500 z 16gb ramu!! 2) Oczywiście, nadaje się do rozbudowy. 3)Pozwoli Ci grać obecnie na najwyższych ustawieniach w 60fps. (Wiedźmin 3 jedynie na skellige 30fps, ale patrząc na kolegów gtx 980ti i titana x, które osiągają tam 55fps, to dobry wynik. Trzeba wspomnieć, że to prawdziwe ultra z hairworksami, które nieźle ciągną fpsów) 4) Ja zamawiałem na xkomie wszystko sprawnie, mój kolega również i miał wygiętą budę i płytę - loteria. Wszystkie sklepy składają tak samo. Zestaw mogę złożyć na morele, bo tam się wygodnie zapisuje koszyk. Chcesz ładną obudowę, białą czy czarną, z oknem? Potrzebujesz USB na przód obudowy czy tył Ci wystarczy (5 wejść z tyłu)? Edytowane 4 Grudnia 2015 przez Tilon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crammer Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2015 co do obudowy nie mam żadnych potrzeb poza funkcjonalnością - choć 1-2 gniazda usb z przodu byłyby dobrą rzeczą :) czyli chodzi mi raczej o wytrzymałość niż wygląd, wsio mi ryba jak bedzie wyglądało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crammer Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 upnę... I dodam tutaj tak - na razie mam zestaw bezpośrednio ze strony : http://www.morele.net/inventory/info/qvktK/ cena to niecałe 3.5k bez obudowy. Potrzebuję więc obudowy (jak pisałem - wsio mi ryba jak wygląda, byleby pasowała i była w miarę wytrzymała ;D - usb z przodu najlepiej by było i by było sporo gniazdek). Do tego jakiś sensowny monitor (najlepiej duży, pasujący do grania, ale też do pisania...) - myślałem o Iiyama GE2788HS, nie chcę przekraczać 5k za całość (najlepiej mniej...). I teraz pytania - coś w tym zestawie jest do zmiany (tzn. czy są sensowne zamienniki teraz nieco tańsze? Tylko grafę potrzebuję zieloną bo CUDA ;) ). Może jakieś inne sensowne monitory w dobrej cenie by były też? ;) Niestety okres jest taki, że kompletnie nie mam jak spędzić więcej czasu sam na szukaniu, poprawianiu etc. W dodatku mógłbym coś sobie spierdzielić czy źle po prostu dobrać - nie składałem kompa od dobrych 7 lat... a i wtedy miałem budżet duuuuuużo niższy ;) Dziękuję z góry za wszelkie odpowiedzi, wszystko chcę zamówić tak w miarę asap coby w tym tygodniu móc zacząć instalowanie rzeczy potrzebnych do działania ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crammer Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 Liczę, że ktoś się jeszcze wypowie ;) złożyłem od 0 mniej więcej zestaw - potrzeba całości (więc zestaw z monitorem + karta sieciowa + składanie ). Coś zmienic/coś poprawić? http://www.morele.net/inventory/info/X7vYQr/ Liczę na w miarę szybkie odpowiedzi, w nocy chcę kupić wsio ;) I mieć sytuację w pełni załatwioną :d I od razu się zapytam - zakup windy na aledrogo jest dobrym pomysłem? Wczesniej używałem uczelnianej ale już nie mam tego dobra :x Wraz z systemem chciałbym w max 5k się ze wszystkim zamknąć (muszę jeszcze klawę i gryzonia kupić, ale to juz są <span style='color: red;'>[ciach!]</span>ły ;) ). Generalnie jak byłyby jakieś tańsze zamienniki to byłbym w cholerę wdzięczny za pomoc, to jednak jest kupa mamony na teraz dla mnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2015 niepotrzebnie dodałeś do zestawu kartę sieciową... płyta główna już ma taką na wyposażeniu. Zasilacz zmień na XFX 550W - cena ta sama a znacznie mocniejsza linia 12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...