Havoc Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2015 Myślę myślę i tak mi mijają tygodnie. Po przemyśleniach na temat routera ac lub powerline wracam do najtańszych opcji. Wiadomo mi, że się da, próbowałem nawet ale jakaś lewa noga ze mnie jeśli o sieci chodzi i nigdy mi to nie szło dobrze. Tak więc pytanie do Was i prośba aby ktoś jak noobowi wytłumaczył jak dobrze zmostkować połączenie w W10. Mam dwie karty, stary d-link który zamiast AC ma chyba samo A, ale ciągnie nawet dobrze, w każdym razie łyka te 40Mb/s na 5GHz. Do tego mam pentagrama shitowego "n150" którego max to 17Mb/s na 2.4GHz. Nie wiem, myślałem że te "nki" mogą więcej? W każdym razie, wystarczyłoby mi udostępnić połączenie z pentagrama w eter, tak, żeby mój cholerny Blackberry z wi-fi słabym jak silnik malczana mógł wreszcie się połączyć z netem na piętrze w domu. Co zrobić aby po podpięciu drugiej karty komputer nie stracił dostępu do internetu a jednocześnie udostępniał sygnał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shenoba Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2015 Poczytaj sobie w internecie (goodle) jak skonfigurować sieć adhoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) Sprawdzałem już wszystko. Stąd mój post. Not fck working. Wszystko co udaje mi się znaleźć tyczy się połączeń kabel+wi-fi a nie wi-fi+wi-fi. Co najwyżej są wzmianki o tym, że "konfiguruje się tak samo" lub "na 2 kartach też zadziała". Super. Tylko jak zrobić żeby systemowi pokazać "masz tu drugą kartę i wysyłaj za jej pomocą dalej". Próbowałem z softami automatyzującymi to, i ta sama historia. Dotarłem do momentu w którym laptop dał radę zobaczyć sieć ale telefon już nie. W dodatku, na laptopie i tak było tylko połączenie, ale pakiety nie latały. Może jednak jest to tak "proste" jak piszą a mam jakiegoś frykasa w systemie? Ale jak to zdiagnozować? Edytowane 8 Grudnia 2015 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2015 http://www.connectify.me/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2015 Ten właśnie soft też poległ. Jako że dyskusji nie ma, rozumiem, że powinno to po prostu jednak działać. Więc w weekend formacik ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2015 Połączenie którym internet przychodzi i "udostępnij"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...