wegosz Posted December 6, 2015 Report post Posted December 6, 2015 Jestem posiadaczem monitora BENQ DL2215 i nawiększą rozdzielczość jaką mogę ustawić to: 1280 x 720. Możliwe jest ustawienie wyższych rozdzielczości (max 1600 x 1200), ale wówczas po lewej i prawej stronie ekranu pojawia się czarna ramka. Dodatkowo monitor wykrywany jest jako "rodzajowy monitor inny niż PnP". Wg producenta monitor może wyciągnąć rozdzielczość 1920 x 1080. Czy wina leży po stronia przewodu? Podłączenie poprzez kabel VGA. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
mgit Posted December 6, 2015 Report post Posted December 6, 2015 (edited) Taką rozdzielczość nie osiągniesz na kablu VGA (analog), chcesz taką rozdzielczość to podłącz po DVI lub displayport - są to złącza cyfrowe które obsługują takową rozdzielczości ekranu Edited December 6, 2015 by mgit 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
wegosz Posted December 7, 2015 Report post Posted December 7, 2015 Taką rozdzielczość nie osiągniesz na kablu VGA (analog), chcesz taką rozdzielczość to podłącz po DVI lub displayport - są to złącza cyfrowe które obsługują takową rozdzielczości ekranu Dzięki. :> Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
AragornPL Posted December 9, 2015 Report post Posted December 9, 2015 mgit, 1920x1080@60Hz jak najbardziej można przepchąć po analogu (tu zapewne kabel jest 'lewy'). Mając jednak możliwość wyboru DVI/D-Sub zawsze warto postawić na pierwsze rozwiązanie. :) @Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
mgit Posted December 9, 2015 Report post Posted December 9, 2015 (edited) mgit, 1920x1080@60Hz jak najbardziej można przepchąć po analogu (tu zapewne kabel jest 'lewy'). Mając jednak możliwość wyboru DVI/D-Sub zawsze warto postawić na pierwsze rozwiązanie. :) @Tapatalk Mi nigdy na analogu nie udało się uzyskać takiej rozdzielczości... Kabel VGA nie wiele tu pomoże... Najprościej podpiąć po złączu cyfrowym i nie kombinować Edited December 9, 2015 by mgit Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
PrzemekRyk Posted December 9, 2015 Report post Posted December 9, 2015 Mi nigdy na analogu nie udało się uzyskać takiej rozdzielczości... Ksbel VGA nie wiele tu pomoże... Najprościej podpiąć po złączu cyfrowym i nie kombinować A karta Ci na wyjściu na D-Sub potrafiła dać sygnał takiej rozdzielczości? Jak nie, to masz rozwiązanie. Jestem posiadaczem monitora BENQ DL2215 i nawiększą rozdzielczość jaką mogę ustawić to: 1280 x 720. Możliwe jest ustawienie wyższych rozdzielczości (max 1600 x 1200), ale wówczas po lewej i prawej stronie ekranu pojawia się czarna ramka. Dodatkowo monitor wykrywany jest jako "rodzajowy monitor inny niż PnP". Wg producenta monitor może wyciągnąć rozdzielczość 1920 x 1080. Czy wina leży po stronia przewodu? Podłączenie poprzez kabel VGA. Co to za karta grafiki? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...