Skocz do zawartości
Neveraid

Zestaw za ok. 6k, gry, internet

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, 

mam w planach zakup komputera za około 6k(+/- 2 stówki) i nie jestem pewien czy wszystkie podzespoły są ze sobą kompatybilne a najbardziej boję się o to czy obudowa nie jest przymała jak na ten setup oraz czy wysokość chłodzenia cpu nie będzie kolidowała z karta graficzna i będzie na siebie nachodzić co może prowadzić do zwarć itp. Z góry mówię, że obudowa nie może mieć wiecej niż 19,5 cm szerokości aby wchodziła mi we wnękę w biurku.  

W grę wchodzi taż że wymiana podzespołów tak wszystko składało się ładnie w całość.

Jeżeli chodzi o oc to w późniejszym czasie jest planowany.

Specyfikacje wysyłam poniżej:

http://www.morele.net/inventory/info/gSfohx/ 

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta to przesada , wersje Gaming 3 to max. co bym brał jak nie masz / nie planujesz CF/SLI .

Zasilacz zmień na Seasonic G SSR-550RM 550W - ma certyfikat 80+ Gold i jest nieco tańszy , mocowo nie wiele słabszy niż BQ ( 540W vs. 564 W na linii +12V ) , ew. dołożenie do XFX XTR 550W - również certyfikat 80+ Gold i 540W realnej mocy a do tego w pełni modularne okablowanie i wentylator 135 mm z łożyskiem FDB i trybem półpasywnym .

SSD również do zmiany - za 345 zł jest dużo lepszy i pewniejszy Samsung 850 EVO 250GB .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o zasilasz to miałem też w planach zakup:

http://www.morele.net/zasilacz-corsair-cs-series-650w-modular-80-gold-cp-9020077-eu-618777/jest trochę droższy od BQ ale chyba bardziej wydajny.

Nad SSD to jeszcze pomyśle, bo widze oszczędność 80zł a produkt podobny wydajnościowo.

A wracając do sedna tematu może są osoby co na co dzień siedzą i składają komputery czy ta obudowa pasuje do zestaw i nie będzie problemu z montażem gpu i chłodzenia cpu?

Edytowane przez Neveraid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym przyczepił się bardziej tego, że całośc masz zamiar upchnąć w biurku. Bo z tego co widzę będziesz zestaw krecił i czy całośc Ci się tam zwyczajnie nie zagotuje?

Poza tym po co Ci obudowa z oknem skoro mazs zamiar wcisnąc ja we wnęke w biurku? Nawet nie nacieszysz się widokiem ;)

Weź coś bez okna bardziej przewiewnego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o obudowę to bardziej skupiłem się na szerokości niż o tym czy jest z oknem czy bez. Powiem tak za bardzo nie mam możliwości aby wstawić ten komputer w inne miejsce(np. koło biurka), bo nie mam miejsca. Jedyne miejsce jakie mam to wnęka w biurku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi